Vučić: Pritisak od 25 godina

Ostavite komentar


  1. NATO je jedna velika prevara. Imam utisak da trpimo konstantan pritisak od njih jer ne zele da budemo jaki.

  2. Nemamo cega da se stidimo,jasno i glasno treba da kazemo ko smo i sta smo,sada nemamo cega da se stidimo

  3. Ne treba kvariti odnose sa NATO-om jer znamo kako smo u proslosti prosli. Treba voditi balansiranu politiku koliko je god to moguce.

  4. Baš se nešto urotilo protiv našeg malog ponosnog i napaćenog naroda kroz čitavu istoriju a pogotovo zadnje tri decenije.Ako kažeš da si Srbin odmah si nacionalista.

  5. Pa nije nas niko tukao pritkom u glavu. Sami smo je štrljili kad si nam onomad obećao bolji život. Zašto smo je šiljlilji zna premijer bolje nego dok je bio ministar informisanja, onda nije imao pojma o čeri paradazu, suficitu, deficitu,BDP-u i ostalim ekonomskim parametrima.

  6. Za vreme vlasti DS nijedan datum se nije obelezavao na dostojanstven nacin niti je bilo vojnih parada.

  7. Сасвим је јасно да се прошлост не може избрисати нити заборавити, али морамо живети у садашњости и гледати у светлију будућност. Наш задатак је да заједничким снагама и напорима створимо боље услове за живот нашој деци и унучићима.

  8. To je zbog zlodela koja su neki iz našeg roda, a predvodjeni Miloševićem i tobom, činili od 91. do 99.

  9. Важно је да увек на достојанствен начин обележавамо за нас важне историјске датуме, да увек и на сваком месту поносито говоримо ко смо и шта смо, одакле потичемо, ко су наши преци.

  10. Srpski narod mora da poradi na tome da se više ne ustručava da iskaže svoje nacionalno osećanje i samopoštovanje. Svi drugi to s ponosom ističu, samo je nama nametnut taj glupi osećaj inferiornosti ukoliko to radimo!

  11. Sve svoje uspehe i sva svoja stradanja moramo obeležavati i ne dozvoljavati da nam se nameće osećaj stida zbog svog nacionalnog identiteta.

  12. Srbija više nije slaba i nemoćna i lakše se nosi sa višedecenijskim pritiscima koji su stalno prisutni nekada manje nekada više .

  13. Nikad nas narod nece izgubiti ponos u sebi premijeru.Problem je sto nas spolja nisu hteli cuti a kako devedesetih tako i od 2012 imamo opoziciju koja ponavlja "narod je kriv" "narod nevalja sto glasa ovako i onako" .Narod je te ljude sveo na 15 posto upravo zbog takve retorike a to pokazuje da se i ponos vraca.

  14. Dugo je ovaj narod ponizavan od onih koji to nisu smeli od 1941-2012 dakle preko 70 godina , prvo fasisticki okupator pa komunisti a potom naslednici komunjara , prvo crveni a potom i zuti ( i SPS i DS su nastali iz KPJ kome se to god nesvidjalo ) , renesansa demokratije je pocela 2012 njom se polako vraca i ponos , kako da priznamo greske , tako da i jasno kazemo ko se ogresio spram nas.

  15. Jer, neko nas je kao motkom utukao u glavu da ne smemo da govorimo ni ko smo, ni šta smo, jer, kad god bismo to izgovorili bili bismo omalovažavani i ismejani. Taj pritisak, prema njegovim rečima, postoji već 25 godina i nevažno je da li smo izgubili za pregovaračkim stolom ili smo izgubili rat. Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu.

  16. Sad smo bar postali neko ko nema ni jedan razlog da ne kaže ko je i šta je, sve to zahvaljujući premijeru.

  17. Molim sve velike patriJote koji pišu grandiozne komentare o renesansi demokratije i potrebi da se malo malo održavaju parade zastarele vojne tehnike – da pređu na ćirilično pismo, jer ovako sami sebe demantuju.

  18. Dobro je da bar neko sme da kaze da smo porazeni .To je hrabrost i reci i ici dalje..

  19. O cemu ovaj neurotik govori? Pa on je najvise doprineo srozavanju Srbije, a i jisi dalje dobrinosi.Covek je izgubljen i nema pojma sta radi.Sramota.

  20. Svakome je tesko prisetiti se strasne proslosti ali zajednickim snagama mozemo to prebroditi i krenuti u bolje sutra.Moramo imati medjusobnu saradnju i postovanje ipak smo mi svi jedan Slovenski narod jedino nas razlikuje ekavica i ikavica.

  21. Mi smo bili najvece zrtve ovih ratova i zato pokusavaju da nas ismejavaju ali Srbija mora da nastavi dalje i uvek cuva secanje na neduzne zrtve bombardovanja a i ostalih ratova.

  22. U pravu je Vucic. Moramo da budemo ponosni bez obzira sto smo porazeni i napadnuti od skoro celog sveta. Amerika je ta koja diktira sve i svi moraju da je slusaju.

  23. Srbija mora da odrzi secanje na stradanje naseg naroda, ali i da se okrene obezbedjivanju boljeg zivota za sve gradjane.

  24. Ne treba da se stidimo svoje prošlosti, treba da poštujemo one koji su poginuli u ratovima.

  25. Spomen soba u kasarni stradalim Srbima u NATO agresiji ukazuje da se ne sme zaboraviti da su za očuvanje teritorijalnog integirteta i suvereniteta zemlje mnogi dali svoje živote.

  26. Mislim da je veoma lepo i da treba da se vodi racuno o ljudima koji su dali svoj zivot za drzavu prilikom bombardobanja 1999.

  27. Glavu gore i jasno i glasno neka svi cuju ko smo! Dosta smo svi trpelli i ispastali zarad drugih, nece se vise niko kititi i slaviti nad nasom mukom!

  28. Nema cega da se stidimo jer Srbija je jaka i ostace tako.Uvek je bila postovana i postovace sve oko sebe.A Srbi koji su stradali u NATO nece biti zaboravljeni.

  29. NIko ne može da nam zabrani da obeležavamo istorijske datume važne za našu zemlju.

  30. Ako mi treba da se stidimo sto smo bili zrtve,onda svi iz NATOa treba da zariju glave u pesak .

  31. Sada Srbija pametnije radi i ne dozvolajva da dodje u situaciju da se odlučuje o "životu ili smrti" već se stvari strateški rešavaju kako je najbolje u datom trenutku.

  32. Ne trebamo zaboravite sta smo pretrpeli sto od Natoa sto od same Amerike, I uvek ponosno trebamo reci ko smo i koliko nam je bilo tesko .

  33. Oslobodicemo se konacno tog pristiska, i Uskoro ce Republika Srpska biti deo Srbije…

  34. Slažem se da sa Republikom Srpskom treba da zajedno obeležavamo sve značajne datume iz naše istorije i tako prenosimo tu tradiciju na mlada pokolenja.

  35. Aca: Odavno je nama poznato da je NATO velika prevara. Saradnja sa NATO , DA , članstvo , NE.

  36. politika koju vodi Vučić jedino moze da nas izvuče iz neke ružne proslosti,da je ne zaboravimo ali i da nam se ne ponovi.

  37. Trgovac te laže sa smijehom
    Žena laže suze prosipljući,
    Niko tako k““o Vučić ne laže.
    Tako vila sa Lovćena kaže.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.