Vučićeva publika zadovoljna, ali možda nije sasvim ubeđena

*Pejić: Ko ga podržava njega je ubedio, a onog ko ga ne podržava nije *Klačar: Vučić održava tenziju među biračima, kreira teme i događaje što mu omogućava visoke rejtinge
Da li je predsednik uspeo da ubedi građane da je učešće Srpske liste u Haradinajevu vladu dobar potez

Ostavite komentar


  1. Briga me da li su Srbi ušli u Vladu Kosova, tu teritoriju smo i onako odavno prodali, počevši od onih koji su bili na vlasti od 2000-te, pa do ovih sad "proevropskih snaga". Do pre nekoliko meseci smo zahtevali izručenje istog ovog Haradinaja zbog počinjenih ratnih zločina. Mene brine da li ću imati šta sutra da jedem, hoću li dobiti svoju platu.

  2. U Srbiji ima oko 6,7 miliona biraca. Na predsednickim izborima glasalo je 49% od tog broja. .Za Vucica je glasalo 55% onih koji su glasali.Vucic i njegove pristalice "mudro" izbegavaju da kazu da je Vucic dobio zaista 55% ali od broja glasalih, znaci oko 25% ukupnog broja biraca.Vuciceva TAKTIKA koja ubedljivo pobedjuje od 2012.godine, na svim nivoima je da ga uopste ne interesuje sta o njemu i njegovoj vlasti misli, govori i pise 75% ukupnog birackog tela koje ne glasa za njega, jer mu je 25% DOVOLJNO DA ZADRZI APSOLUTNU, AUTOKRATSKU VLAST.To je cinjenica sa kojom opozicija mora ozbiljno da racuna, ako ima nameru da nesto menja u Srbiji.Cini se da nema nameru.

  3. U ponedeljak uvece Vucic je priznao nezavisnost Kosova. Posle izgovorene recenice:"A da pitam ja vas", reko ovaj ce propituje, a posto knjigu nisam pipnuo brze bolje predjo na kosarku.

  4. Ubedjeni smo u sve sto govorite, ne brinite. Vase reci su mozda i previse uverljive.

  5. Najtoplije savetujem unutrasnji dijalog i pomoc institucija svima koji cuju unutrasnje glasove. Za nas ostale, samo uradite ono za sta ste placeni (od naroda) – primenite Ustav Srbije i zastitite sve svoje gradjane, ukljucujuci Kosovo i Metohiju. Dali ste im poseban pozivni broj. Jel ga pozivate i jesu li vam dostupni sada kada hapse neduzne gradjane po Kosovu i Metohiji, predsednice? Jel vam zao sto ste ukinuli srpske institucije na jugu drzave? Cime cete da zastitite prava svojih gradjana tamo? Vladom lica sa poternice i ohrabrivanjem da se udje u vladu sa njima i da legitimitet? Pa tako se ne vodi drzava ni u najbanalnijim video igrama. Ostavke. Zivela Srbija i Ustav Srbije. Dole veleizdajnici.

  6. Pitanje je da li zaista SNS pobedjuje na izborima, ja smatram da su izbori namesteni. I sam Seselj je rekao da u nekim opstinama ima clanove i kontrolore na izborima a SRS nije dobila ni jedan glas u toj opstini, dakle, pitanje je kako to da bar taj jedan glas kontrolora nije zabelezen ako su izbori posteni?

  7. svetlanast.

    14. septembar 2017.

    U Srbiji ima oko 6,7 miliona biraca. Na predsednickim izborima glasalo je 49% od tog broja. .Za Vucica je glasalo 55% onih koji su glasali.Vucic i njegove pristalice "mudro" izbegavaju da kazu da je Vucic dobio zaista 55% ali od broja glasalih, znaci oko 25% ukupnog broja biraca.Vuciceva TAKTIKA koja ubedljivo pobedjuje od 2012.godine, na svim nivoima je da ga uopste ne interesuje sta o njemu i njegovoj vlasti misli, govori i pise 75% ukupnog birackog tela koje ne glasa za njega, jer mu je 25% DOVOLJNO DA ZADRZI APSOLUTNU, AUTOKRATSKU VLAST.To je cinjenica sa kojom opozicija mora ozbiljno da racuna, ako ima nameru da nesto menja u Srbiji.Cini se da nema nameru.

    Ovo sto Srbija ima umesto opozicije je suvise opotereceno koristoljubljem i bahatoscu da bi moglo imati bilo kakve konstruktivne ideje o unapredjenju zivota gradjana Srbije, a sa druge strane vlast povlaci mudre poteze u ocuvanju interesa Srba na Kosovu i Metohiji , a u centralnoj Srbiji se gradi infrastruktura i nove fabrike te je jasno zasto pozicija ima poverenje ubedljive vecine biraca.

  8. Koncept građanske države više konstitutivnih naroda je ništa više nego skup i besmislen voluntarizam koji antagonizira društvo i ozakonjuje političku grandomaniju manjine. Iz tog razloga razumem ulaska srba u vladi Kosova, jer ne postoji efikasniji način za rušeje postojećeg poredka od unutrašnji pritisak za menjanje samog sistema na koji on počiva. Ta formula dovedena je do savršensta sa strane albanaca u Crnoj Gori i Makedoniji – a tamo se prevashodno radi i radilo o nacionalnim državama. Kosovo nije čak ni država, pa je manevarski prostor utoliko veći. Etička dilema ostaje, ali ona nije ekskluzivno srpska nego je ljudska i civilizacijska, pa nemoraju baš srbi da budu jedini moralni čuvari Istine i Pravde. Do njih se nekad dolazi malo dužem i suptilnijem putovanju isponjeno kompromisima. Što se samog obraćanja predsednika tiče, ono je počelo državnički i dostojanstveno ali kako je vreme odmicalo nepotrebna ponavljanja, banalizacije i arogancija su ga, po mom mišljenju, činili sve više i više patetičnim.

  9. Učinjen je veliki i očekivani korak ka ispunjenju uslova Srbije za priključenje u E.U. i ispunjenju uslova iz poglavlja br.35.Ramuš Haradinaj je Premijer Kosova uz podršku srpskih poslanika ! Politika čini od nemogućeg moguće.U narednom periodu do 2021 god.učiniće se još jedan završni očekivani korak na promeni Ustava Srbije sa izmenama koje će omogućiti pisanu saglasnost Srbije za priznavanje Kosova kao države i potpune harmonizacije odnosa.Svi uslovi će biti ispunjeni ali Srbija neće biti članica E.U.Postojaće još jedan najbitniji politički uslov koji podrazumeva koordinaciju zajedničke bezbednosti i ulazak Srbije u NATO.Srpska politička elita neće prihvatiti ispunjenje tog uslova i pregovori sa E.U. će se zamrznuti.
    Srpska država će za 76 godina potpuno izgubiti teritorije Makedonije,teritorije Kosova i Metohije, i političkog uticaja na Crnu Goru,Bosnu i Hercegovinu,i Hrvatsku.To je gubitak veći od 1/3 teritorije koju je Srbija imala do 1941.godine. Srpski Javni dug će 2021.godine iznositi 32 milijardi dolara i iznosiće realno oko 85 % BDP, Iznos minimalne cene rada po satu iznosi će 160 dinara a minimalna potošačka korpa za tročlano domačinstvo iznosi će 40.000.dinara,odnos dinara i evra iznosi će 132 dina.za 1 euro.broj stanovnika u Srbiji smanjiće se za 230.000 stanovnika, broj penzionera poveće će se na iznos od 1.700.000 ,to su vesti za 14.09.2021.godinu.
    .Srbija je izgubila sve a neće dobiti NIŠTA iz razloga što ne gleda unapred ni 4 meseca,a kamoli 4 godine.

  10. Nema tu nikakvog ubeđivanja, predsednik radi i rezultati se vide. Ovi sto hejtuju njima je bilo bolje kad nista nije funkcionisalo kako treba a oni bili na visokim polozajima i primali velike plate.

  11. Nista novo plata mi u JKP 420000 sa toplim obrokom i prevozom i 24g staza a korpa 100000din.Kako preziveti a tvoji pueleni klece aeroplofuju i beze sa vojnih obaveza a da nepricamo o prnzioneru od 2000000e SRAMOTA.tako treba da se zove stranka

  12. Prosto mi je neverovatno da vrsni "analitičari" i istraživači javnog mnjenja imaju potpuno slepilo za najvažniju činjenicu vezanu za Vučićev uspeh kod birača – APSOLUTNI MONOPOL NA TELEVIZIJAMA.
    Zahvaljujući tome on može da pokreće teme koje hoće i da prećutkuje ono što ne želi da se čuje. Na sve to opozicija (kakva je da je) nema šansu da odgovori, a kamoli da sama pokreće neke teme ili da ne daj bože kritikuje vlast.
    Televizije sa nacionalnom frekvencijom su najmoćnije sredstvo za ispiranje mozga biračima i pošto samo Vučić i SNS mogu da ih koriste biračko telo misli tako kako misli.

  13. Ne treba niko da te ubedjuje pa da shvatis,da je ulazak u koalciju sa Albancima od nemerljivog znacaja za opstanak Srba na KiM.Ukljucis mozak i sve ti bude jasno.

  14. Kriticari ljubomorni , predsednik je rekao otvoreno kako jeste . Zeleo je narod da uputi u pravo stanje , iskreno i bez zataskivanja .

  15. Dok je Putin bio premijer Rusije, a Medvedev predsednik Medvedev se ponekad i pojavljivao pred kamerama i na raznoraznim ceremonijama, otkad su promenili uloge, odnosno Putin postao predsednik a Meda premijer, Medvedeva nema nigde, čovek je što se tiče medijskih obraćanja potpuno isčezao. Kod nas je situacija slična, ako ne i identična, dok je Vučić bio premijer Nikolić se veoma retko pojavljivao, čisto u ceremonijalnim prilikama, a verovatno nije imao ništa smisleno ni da iznese, sad kad je Vučko postao predsednik, koji što se tiče upravljanja zemljom nema skoro pa nikakva bitna ovlašćenja, osim onih da nas eventualno (daleko bilo) uvede u ratno stanje, Brnabićeva se i ne pojavljuje u medijima. Može slobodno da se posluži maksimom Luja XIV "Država to sam ja".

  16. Tata, heroj Vukovara, stric, orao iz istočne Bosne, drugi stric, heroj Srebrenice, ujak, heroj mutinga za Kosovo, deda, branitelj mostova, brat u srs, strina u sps, strinin prvi muž kod Arkana, a ti Volkanov bot. Ko vas je poznavao……..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.