Zelena stranka izlazi na izbore 1Foto:Zelena stranka

Predsedništvo Zelene stranke odlučilo je danas većinom glasova da zbog „katastrofalnog stanja životne sredine i suštinskog nedelovanja nadležnih organa“, partija učestvuje na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Stranka je u saopštenju ocenila da su parlament i odgovorno Ministarstvo životne sredine „jedina mesta gde nešto može da se promeni“.

„Svesni smo da su predizborni uslovi nepovoljni. Prisutnost Zelene stranke u medijima je gotovo nepostojeća, ali odluka o izlasku na izbore doneta je zbog katastrofalnog stanja životne sredine i suštinskog nedelovanja nadležnih organa. Ovo je alarmantno stanje u kojem se mora nešto preduzeti, a mesto gde zaista možemo i hoćemo stvari da promenimo, jeste parlament“, stoji u saopštenju.

Navodi se da je zadatak Zelene stranke da „oslobodi Ministarstvo za zaštitu životne sredine i postavi ga u funkciju zbog koje je osnovano“.

„Naš glavni cilj je da preuzmemo odgovornost za oblast u kojoj smo najstručniji u Srbiji, a to je zaštita životne sredine“, naveo je predsednik Zelene stranke Goran Čabradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari