Foto: Shutterstock/Svetlana MonyakovaNakon što ste ih pohovali, pekli, punili ili grilovali, došao je red da tikvice probate i na kašiku! Ova krem čorba od tikvica je pravo letnje osveženje koje će vas oduševiti. Zato odmah isprobajte ovaj recept!
Ova genijalna krem čorba od tikvica može biti odličan početak obroka, ali i lagana večera puna vitamina i ukusa. Idealna je za leto jer je lagana, a prednost je što je možete jesti hladnu, piše Miss7.
Sastojci navedeni u receptu za krem čorbu od tikvica dovoljni su za 4 pristojna tanjira čorbe, a sigurni smo da ćete biti srećni što je ova lepa krem čorba od tikvica niskokalorična. Uživajte u letu i ovoj divnoj čorbi bez griže savesti!
Krem čorba od tikvica
Sastojci:
- 400 g tikvica
- 200 ml mleka
- 1 kašika putera
- 1 kašika brašna
- 1 kašika svežeg peršunovog lišća
- 80 g kisele pavlake
- 800 ml vode
- so
- sveže mleveni crni biber
Priprema:
- Očišćene i isečene tikvice stavite u šerpu, prelijte sa 700 ml vode i ostavite da se krčka oko 10 minuta.
- Dodajte mleko i puter i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.
- Zatim sklonite sa vatre i izblendajte štapnim mikserom. Pomešajte brašno sa preostalih 100 ml vode i dodajte u supu.
- Začinite po ukusu, dodajte pavlaku i kuvajte još 5 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte seckani peršun i poslužite sa kockicama tosta. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


