tikvicaFoto: Shutterstock/Svetlana Monyakova

Nakon što ste ih pohovali, pekli, punili ili grilovali, došao je red da tikvice probate i na kašiku! Ova krem čorba od tikvica je pravo letnje osveženje koje će vas oduševiti. Zato odmah isprobajte ovaj recept!

Ova genijalna krem čorba od tikvica može biti odličan početak obroka, ali i lagana večera puna vitamina i ukusa. Idealna je za leto jer je lagana, a prednost je što je možete jesti hladnu, piše Miss7.

Sastojci navedeni u receptu za krem čorbu od tikvica dovoljni su za 4 pristojna tanjira čorbe, a sigurni smo da ćete biti srećni što je ova lepa krem čorba od tikvica niskokalorična. Uživajte u letu i ovoj divnoj čorbi bez griže savesti!

Krem čorba od tikvica

Sastojci:

  • 400 g tikvica
  • 200 ml mleka
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika svežeg peršunovog lišća
  • 80 g kisele pavlake
  • 800 ml vode
  • so
  • sveže mleveni crni biber

Priprema:

  1. Očišćene i isečene tikvice stavite u šerpu, prelijte sa 700 ml vode i ostavite da se krčka oko 10 minuta.
  2. Dodajte mleko i puter i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri.
  3. Zatim sklonite sa vatre i izblendajte štapnim mikserom. Pomešajte brašno sa preostalih 100 ml vode i dodajte u supu.
  4. Začinite po ukusu, dodajte pavlaku i kuvajte još 5 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte seckani peršun i poslužite sa kockicama tosta. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari