Komisbrot: Dezert koji najavljuje dolazak zime i božične praznike 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Slatkiš koji se priprema upravo u ovo doba godine. Najavljuje dolazak zime i božične praznike. Vraća u detinjstvo.

Komisbrot, sastojci:

  • 1 šolja belanaca
  • 1 šolja šećera
  • 1/3 šolje ulja
  • sok od pola limuna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • rendana korica od pola limuna
  • 1/2 šolje seckanih oraha
  • 1/2 šolje suvog grožđa
  • (šolja je od 2,5 dl)
  • Šećer u prahu za dekoraciju
Komisbrot: Dezert koji najavljuje dolazak zime i božične praznike 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Priprema:

Suvo grožđe operite, ostavite da stoji desetak minuta u mlakoj vodi, pa ocedite.

Rernu zagrejte na 175 stepeni.

Belanca i šećer sipajte u činiju i mutite dok ne dobije sjajnu i glatku smesu.

Postepeno sipajte ulje neprekidno muteći.

Na kraju dodajte sok od limuna i vanilin šećer, pa ponovo umutite.

Sjedinite brašno, prašak za pecivo, koricu limuna, orahe i suvo grožđe.

Suve sastojke dodajte u smesu od belanaca i umešajte špatulom.

Modlu za kuglof (srneća leđa ili veknu) premažite uljem i pospite brašnom.

Sipajte smesu za kolač, poravnajte i pecite oko 35 minuta.

Komisbrot prohladite u kalupu, stavite ga na poslužanik i pospite šećerom u prahu.

Recept za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari