Fotografije sa bloga Domaćica za vas
Slatkiš koji se priprema upravo u ovo doba godine. Najavljuje dolazak zime i božične praznike. Vraća u detinjstvo.
Komisbrot, sastojci:
- 1 šolja belanaca
- 1 šolja šećera
- 1/3 šolje ulja
- sok od pola limuna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 šolja brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- rendana korica od pola limuna
- 1/2 šolje seckanih oraha
- 1/2 šolje suvog grožđa
- (šolja je od 2,5 dl)
- Šećer u prahu za dekoraciju

Priprema:
Suvo grožđe operite, ostavite da stoji desetak minuta u mlakoj vodi, pa ocedite.
Rernu zagrejte na 175 stepeni.
Belanca i šećer sipajte u činiju i mutite dok ne dobije sjajnu i glatku smesu.
Postepeno sipajte ulje neprekidno muteći.
Na kraju dodajte sok od limuna i vanilin šećer, pa ponovo umutite.
Sjedinite brašno, prašak za pecivo, koricu limuna, orahe i suvo grožđe.
Suve sastojke dodajte u smesu od belanaca i umešajte špatulom.
Modlu za kuglof (srneća leđa ili veknu) premažite uljem i pospite brašnom.
Sipajte smesu za kolač, poravnajte i pecite oko 35 minuta.
Komisbrot prohladite u kalupu, stavite ga na poslužanik i pospite šećerom u prahu.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


