Recept nedelje: Čorba od bundeve 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Bundeva je prava kraljica jeseni. Hranljiva je i od nje se mogu pripremati razne slatke i slane delicije.

Bundeva, tikva, dulek, ludaja… Svaki kraj ima svoj naziv.

Čorba od bundeve je jednostavna za pripremu, a vrlo ukusna.

Predlažem sledeći recept.

Čorba od bunedeve, sastojci:

  • 1 kg bundeve
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice kima

po ukusu: mrvljena ljuta paprika i peršunov list

Recept nedelje: Čorba od bundeve 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Priprema:

Bundevu oljuštite, očistite od semena i isecite na manje komade.

Crni luk, šargarepu i beli luk takođe očistite.

Sve od povrća stavite u šerpu, sipajte oko pola L vode i kuvajte 15-tak minuta na srednjoj temperaturi.

Ispasirajte sve sastojke uz dodatak tečnosti u kojoj su se kuvali.

Za pasiranje možete koristiti gnječilicu za krompir, seckalicu za hranu ili štapni mikser.

U zavisnosti od željene gustine, sipajte još vode, dodajte začine i ulje.

Kuvajte par minuta od momenta vrenja.

Čorba od bundeve se može poslužiti uz dodatak neutralne pavlake, ulja od semenki bundeve, prepečenih kockica hleba i još nekih začina po ukusu.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari