Fotografije sa bloga Domaćica za vas
Kombinacija bogatog čokoladnog krema i rozen korica.
Rozen mađarica, sastojci za krem:
- 750 ml mleka
- 300 g šećera
- 6 žumanaca
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kakao praha
- 1 kesica vanilin šećera
- 150 g čokolade
- 150 g maslaca/margarina sobne temperature
- 1 pakovanje korica za rozen tortu
Glazura:
- 150 g čokolade
- 4 kašike ulja

Priprema:
500 ml mleka i pola količine šećera sipajte u šerpu i sačekajte da provri.
Umutite žumanca, ostatak šećera, puding, brašno i kakao.
Postepeno dodajte ostatak mleka.
Smesu sipajte u kipuće mleko i na nižoj temperaturi kuvajte oko pet minuta uz neprekidno mešanje.
Isključite ringlu i dodajte vanilin šećer i izlomljenu čokoladu.
Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Potom dodajte maslac, kockicu po kockicu i mešajte da se sjediniti sa kremom.
Prohlađenim kremom filujte korice.
Na svaku koricu stavljajte po 3 pune kašike fila.
Poslednju koricu nemojte filovati.
Tortu pokrijte papirom za pečenje, ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata, pa pritisnite daskom i stavite u frižider na nekoliko sati.
Čokoladu istopite na niskoj temperaturi i dodajte ulje. Mešanjem sjedinite ulje i otopljenu čokoladu.
Prelijte preko kolača i poravnajte.
Kolač čuvajte u frižideru preko noći, isecite i poslužite.
*Napomene:
Krem možete napraviti i bez žumanaca.
Ako vam je jednostavnije, krem podelite na 7 delova kako biste imali jednake količine.
Za glazuru možete koristiti mlečnu ili tamnu čokoladu.
Pre sečenja, kolač ostavite na sobnoj temperaturi 10-15 minuta.
Secite ga tankim i oštrim nožem ili skalpelom.
Recept za pripremu možete naći i na blogu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


