Rozen mađarica- neodoljiva kombinacija čokolade i tankih korica 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Kombinacija bogatog čokoladnog krema i rozen korica.

Rozen mađarica, sastojci za krem:

  • 750 ml mleka
  • 300 g šećera
  • 6 žumanaca
  • 1 kesica pudinga od čokolade
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 150 g čokolade
  • 150 g maslaca/margarina sobne temperature
  • 1 pakovanje korica za rozen tortu

Glazura:

  • 150 g čokolade
  • 4 kašike ulja
Rozen mađarica- neodoljiva kombinacija čokolade i tankih korica 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Priprema:

500 ml mleka i pola količine šećera sipajte u šerpu i sačekajte da provri.

Umutite žumanca, ostatak šećera, puding, brašno i kakao.

Postepeno dodajte ostatak mleka.

Smesu sipajte u kipuće mleko i na nižoj temperaturi kuvajte oko pet minuta uz neprekidno mešanje.

Isključite ringlu i dodajte vanilin šećer i izlomljenu čokoladu.

Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Potom dodajte maslac, kockicu po kockicu i mešajte da se sjediniti sa kremom.

Prohlađenim kremom filujte korice.

Na svaku koricu stavljajte po 3 pune kašike fila.

Poslednju koricu nemojte filovati.

Tortu pokrijte papirom za pečenje, ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata, pa pritisnite daskom i stavite u frižider na nekoliko sati.

Čokoladu istopite na niskoj temperaturi i dodajte ulje. Mešanjem sjedinite ulje i otopljenu čokoladu.

Prelijte preko kolača i poravnajte.

Kolač čuvajte u frižideru preko noći, isecite i poslužite.

*Napomene:

Krem možete napraviti i bez žumanaca.

Ako vam je jednostavnije, krem podelite na 7 delova kako biste imali jednake količine.

Za glazuru možete koristiti mlečnu ili tamnu čokoladu.

Pre sečenja, kolač ostavite na sobnoj temperaturi 10-15 minuta.

Secite ga tankim i oštrim nožem ili skalpelom.

Recept za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari