Koji Beograd nam je važniji? 1

Trećeg jula bio sam svedok u Dečanskoj ulici kada je jedan automobil jednostavno svojim prednjim desnim delom odjednom propao u pukotinu kolovoza, koja se pojavila posle pucanja glavne vodovodne cevi u istoj ulici.

Radnici Vodovoda su skoro ceo dan radili na saniranju štete, koja je mogla da ima i mnogo ozbiljnije posledice. Ako se ovako nastavi samo sa „krpljenjem“ dotrajalih podzemnih vodovodnih, kanalizacionih cevi i ostalih podzemnih instalacija, bojim se da će jednoga dana doći do propadanja u zemlju ne samo automobila, nego, ne daj Bože, i kuća. Ovde se, dakle, radi o propasti „Beograda pod zemljom“. Propast „Beograda na zemlji“ ogleda se pak, na našim ulicama, parkovima i trgovima. Nema danas skoro nijedne ulice čiji asfalt nije bar popucao, nije i prepun rupa. Ako je u tako u Pionirskom parku šta da očekujemo na periferiji grada!?

Svedoci smo zaista neverovatne situacije u kojoj se nalazi naš Beograd. Na jednoj strani, gradimo megalomanski „Beograd na vodi“, dok nam, na drugoj strani, propadaju „Beograd na zemlji“ i „Beograd pod zemljom“. Voleo bih, kada bi to bilo moguće, da se sami građani Beograda izjasne na jednom referendumu, koji nam je Beograd važniji. Nažalost, zakasnio sam sa takvim predlogom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari