Komentari: 5
Ostavite komentar
Ocena: 1.03
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..
Krkobabić: Vratimo se selu, tu je život
20/03/2016 18:13 | Beograd

Otvaranjem ekspoziture u Gradetinu kod Aleksinca nastavljena akcija otvaranja "52 pošte za 52 nedelje"

Krkobabić: Vratimo se selu, tu je život

Autor: E. D.

Beograd - Dvanaesta po redu poslovnica u akciji "52 pošte za 52 nedelje" otvorena je krajem prošle nedelje u Gredetinu kod Aleksinca, u selu koje je jedan od najvećih proizvođača jagoda u Srbiji.

Nova pošta olakšaće svakodnevicu meštana Gredetina, kao i naselja Kamenica, Jakovlje, Gornja Peščanica, Krušje, Loznac i Radevac, odnosno usluživaće 620 domaćinstava ili oko 2.500 stanovnika navedenih sela u Nišavskom okrugu. U isto vreme doprineće i podsticaju privredne aktivnosti aleksinačkog kraja, što je na svečanom otvaranju istakao i direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić, potpisavši ugovore u okviru promotivne akcije "Post ekspres za 99 dinara" sa Udruženjem proizvođača jagoda i drugog voća "Jagoda" i preduzetnicima Daki turs, Mitić-prom, Eko breza i Agro pres.

- Ovo selo i ovi ljudi imaju čime da se podiče. Ovde bijemo bitku za Srbiju, u selima Srbije. Ako uspemo da oživimo sela da mladi ostaju, a stari imaju spokojnu starost, onda smo nešto i uradili. Ko to ne shvata, ne shvata bit Srbije - rekao je otvarajući poslovnicu, direktor Krkobabić.

Predsednik Opštine Aleksinac Nenad Stanković zahvalio je Pošti Srbije što je sagledala potrebu ovog kraja.

- Gredetinci danas dobijaju lepu seosku poštu, a prošle godine je lokalna samouprava rekonstruisala osnovnu školu. Gredetin polako menja svoj izgled - rekao je on i podsetio na istorijski podatak da su u 19. veku poštu nosili konjanici - tatari, a poslednji tatarin je bio Aleksinčanin Rista Prendić, koji je najbrže nosio pošiljke do Istanbula i poznat je bio po tome što je doneo ferman kojim je Srbija stekla nezavisnost.

Direktor Milan Krkobabić je najavio poštansku marku sa likom Riste Prendića i prihvatio je predlog predsednika opštine da Pošta pomogne finansiranje podizanja spomenika u Aleksincu poslednjem srpskom tatarinu.

Predrag Đorđević, predsednik MZ Gredetin, rekao je da rad pošte nagoveštava bolje dane za ovo selo i šest okolnih mesnih zajednica.

Jedan od prvih korisnika usluga nove poslovnice Ninoslav Miljković, predsednik Udruženja "Jagoda" i vlasnik preduzeća Agro pres, istakao je da su usluge Pošte poznate po kvalitetu i pouzdanosti. "Sve ono što šaljemo preko pošte stiže onako kako je pošlo iz mesta pošiljke, a nama je to mnogo značajno", pojasnio je.

Pošta u Gredetinu radiće u prostorijama koje je ustupila Mesna zajednica, a koje su poštanski majstori, uz svesrdnu pomoć meštana, uredili i opremili po meri novog doba. Njeno poslovanje biće automatizovano, jer je umrežena u jedinstvenu informatičko-komunikacionu aplikaciju PostTIS, koja je delo tehnologa i informatičara Pošte Srbije. Korisnicima će biti dostupne sve poštanske i usluge platnog prometa, najvišeg kvaliteta a po najnižoj ceni. Omogućen je i besplatan bežični internet u takozvanom internet kutku, gde će poštari uvek biti spremni da meštanima približe prednosti savremenih tehnologija i načina komunikacije.

 

Nove ekspoziture

U okviru akcije "52 pošte za 52 nedelje", od početka godine su otvorene i poštanske poslovnice u zlatiborskom Gostilju, Jasikovici kod Trstenika, Slavkovici kod Ljiga, Raniloviću podno Kosmaja, sremskom Brestaču, RH centru "Banja Koviljača", Baničini u Šumadiji, Humu kod Niša, Mišaru u Mačvi, na obodu Preševa i u Zaklopači na području opštine Grocka.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (5)

SrđanSrđan | 22/03/2016 13:32

Broj preporuka: 28 Preporuči Predloži za brisanje

@Slavko,
nije Krka govorio o vikendašima, nego o životu na selu. Možda imaju kuću tamo, a možda još što šta - saznaćemo kad slete sa vlasti!

JeremijaJeremija | 22/03/2016 08:17

Broj preporuka: 27 Preporuči Predloži za brisanje

Daj narodu primer. Kreni prvi na selo, a mi
ćemo za tobom.

slavkoslavko | 22/03/2016 22:32

Broj preporuka: 8 Preporuči Predloži za brisanje

Lud sam za Pupsom i Krkobabićima !
Samo sam konstatovao ono što jeste, a to je da imaju kuću u Kačarevu, a Kačarevo je selo u Banatu.
Mnogi političari i ne znaju kako izgleda selo, a kamoli krava ili kokoška, osim kada ih obilaze u kampanjama.

Marko DjukićMarko Djukić | 30/03/2016 13:59

Broj preporuka: 0 Preporuči Predloži za brisanje

Tako je Krle.

Slavko Slavko | 22/03/2016 12:02

Broj preporuka: -6 Preporuči Predloži za brisanje

Krkobabići imaju kuću u Kačarevu, 20 km od Pančeva i, koliko znam, često borave u njoj.