Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da se do sada 9.570 građana prijavilo za vaučere kojima im država subvencioniše odmor u Srbiji. On je ocenio da je ta akcija bila uspešna i da će postići cilj da se turistička sezona produži tokom septembra i oktobra. Ljajić veruje da će za ovu godinu broj prijavljenih dostići 15.000, i kaže da je izuzetan uspeh, imajući u vidu da je kampanja vođena u izuzetno kratkom vremenskom periodu.


– Akcija podele vaučera nastaviće se i u 2016. ali ćemo ranije, već od početka već godine ući u taj proces. Verujem da će broj zainteresovanih za vaučere koji će se koristiti tokom cele godine tada premašiti 50.000 – rekao je ministar.

On je dodao da već sada iz dana u dan raste trend interesovanja za vaučere i da dnevno ima oko 200 prijava, a da je prošle nedelje prosek bio oko 100, odnosno 110 prijavljenih za vaučere.

Podsetimo, na poziv Ministarstva trgovine i turizma, 244 ugostiteljska objekta potvrdila su zainteresovanost da prihvate vaučere kojima će gosti umanjiti troškove za smeštaj. Najveće interesovanje gostiju je da tu povlasticu iskoriste u nekom od planinskih ili banjskih centara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari