Udruženje kragujevačkih taksista „Sitak“, koje je pre dva dana organizovalo protestne vožnje u Kragujevcu i Beogradu, sa učesnicima iz gotovo cele Srbije, obavestilo je juče predsednika Vlade Aleksandra Vučića da je, zarad smirivanja strasti i ukupne situacije, njihov protest privremeno prekinut. Oni, međutim, ne odustaju od zahteva da im se otpišu dugovi i da se uvede red u tu delatnost. Taksisti su upozorili premijera da će, ukoliko ne bude bilo sluha za njihove zahteve, biti primorani da u skorijoj budućnosti dovedu taksi preduzetnike iz cele Srbije ispred zgrade republičke vlade.


-Imamo i volje i snage da takav protest organizujemo. Prekjuče su se ispred Vlade okupili samo naši delegirani predstavnici, a šef vašeg kabineta Ivica Kojić nije ih ni saslušao. Prethodno smo bili ucenjeni da nećemo biti primljeni u Vladu ako realizujemo najavljenu protestnu vožnju uredno zakazanu za 2. jul, od koje nismo mogli da odustanemo zato što je poziv za prijem kasno stigao – navodi se u jučerašnjem otvorenom pismu„Sitaka“ Vučiću.

Dodaje se da su taksisti spremni da prevaziđu nastali problem, ali da zauzvrat tražeprijem i razgovor sa premijerom, kako bi se našla rešenja za problem nagomilanih dugovanja na ime neplaćenih poreza i doprinosa.

Podsetimo da „Sitak“ već godinama unazad upozorava nadležne u Kragujevcu i državi na nezavidnu situaciju u taksi prevozu u gradu i Srbiji, koju, kako tvrde, karakterišu haos, bezakonje i nerad inspekcije i drugih državnih organa, usled čega oni nisu u stanju da izmiruju svoje finansijske obaveze prema državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari