Vrhovni Galaktički Sud (VRS) je u svom obraćanju javnosti preko Holoneta saopštio sledeću odluku: „Posle pažljivog razmatranja koje je trajalo 3422 godine, saslušanja svih svedoka, i razmatranja svih raspoloživih dokaza, nevoljno smo odlučili da ipak zabranimo patriotsku organizaciju gospodina Skeletora. Ispostavilo se da je gospodin Skeletor, stanovnik Eternije, u svojoj palati na Zmijskoj planini, sve ove godine planirao rušenje demokratski izabrane vlade kralja Randora, i planirao da ubije zaštitnika Eternije Hi-mena. Ovo su zaista šokantne vesti, i ne znam kako to za sve ove godine nismo mogli da shvatimo i pored sledećih izjava gospodina Skeletora:


„Ja sam Skeletor, gospodar Zla! Aktivirajte pakleni stroj! Uništiću Hi-mena! Zajedno ćemo zagorčati život ovim budalama sa Eternije! (izjava data posle stupanja u koaliciju sa gospodinom Hordakom sa planete Eterije) Sve ću vas pobiti i zavladaću svemirom!“

Pored ovoga, razmatra se podizanje optužnice protiv Skeletorovih saradnika, gospode: Zverka, Triklopsa, Kobra-Kana, Blejda i Smrde, kao i njegove najbliže saradnice gospođice Zle Lin, koja je trenutno u bekstvu.

Randor, kralj Eternije je zadovoljan: „Pravda je konačno zadovoljena, ispunili smo svoju međugalaktičku obavezu, i skinuli ljagu sa imena Eternije. Nadam se da sad više neće biti prepreka našem ulasku u Kosmičku Uniju“.

Predsednica nevladine organizacije koja čuva Sile Dobra, poznata samo kao Čarobnica, sa druge strane, vidno je razočarana: „Vekovima smo upozoravali Sud i dostavljali dokaze o Skeletorovim zločinima. Poznati su slučajevi kada je pokušao da osvoji zamak Sive Lobanje pomoću Kosmičke Komete, pa kada je kidnapovao princa Adama, poslao zmaja da ubije kralja, pretvarao stanovnike Eternije u kamen, ili kad je probudio čudovište Jog i napujdao ga da napada civilno stanovništvo. I pored svih ovih dokaza, VRS-u je trebalo čitave 3422 godine da donesu pravosnažnu presudu. Mislim, to je stvarno previše. A i šta je sa zabranom rada organizacija drugih poznatih zlikovaca, poput Hordaka ili kralja Hisa?

Gospodin Skeletor je povodom cele situacije novinarima Holoneta izjavio samo: „Ha, ha, budale! Platićete mi svi za ovo!“

A evo i vesti sa planete Zemlje. U državi Srbiji, Vrhovni sud je, posle 3423 godine razmatranja, odlučio da zabrani patriotsku organizaciju Nacionalni stroj: „Posle pažljivog razmatranja, koje je trajalo koliko to mora da traje (i nema nikakve veze sa izborima koji se približavaju), shvatili smo da je NS ipak neonacistička organizacija. To do sad nismo mogli da shvatimo iz činjenica da su razbijali antifašističke tribine na fakultetima, salutirali naci pozdravom, na sajtu držali program rasnog čišćenja Srbije, da im se vođa zove Firer, da su slavili Himlerov rođendan, ali smo sad ipak shvatili. Ne znamo zašto, ali ponavljam, sigurno ne zato što se približavaju izbori. Postoje neke indicije da su neke slične patriotske organizacije Obraz, 1389, i Dveri takođe bile umešane u neke incidente koji mirišu na fašizam, ali to su za sad samo neproverene glasine. Kao i smrt. No, mi ćemo to sve detaljno istražiti, i obećavam vam rezultate pred sledeće izbore. Naravno, ne zato što su tad izbori“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari