Dead Lake Horror & Wine Festival, prvo izdanje, počinje večeras u 20 sati u bioskopu Abazija na Paliću dodelom nagrade Haron velškom reditelju, scenaristi i producentu DŽulijanu Ričardsu, koji će proglasiti Festival otvorenim.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Odmah nakon uručenja nagrade, koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos i promociju horor umetnosti, program će otvoriti kanadski horor „Paklena deca“ reditelja Brusa Mekdonalda, koji je premijerno prikazan u januaru ove godine na Sandens festivalu, a nakon toga i u zvaničnim selekcijama Filmskog festivala u Torontu i Edinburgu.

Manifestacija se održava pod sloganom „Živeli, za strah!“, a na programu su i ostvarenja: „Rovkino gnezdo“, „Zao duh“, „Zaboravljeni“, „Izvor“, „Drugo carstvo noći“ , „Entitet“, „Night of the Living Deb“ i „DŽun“.

Sve projekcije filmova planirane su na Letnjoj sceni bioskopa Abazija kraj jezera Palić, a u slučaju lošeg vremena program se prebacuje u unutrašnjost bioskopa. Masterklas DŽulijana Ričardsa, zakazan za sutra od 18 sati, biće održan u bioskopu Lifka u Subotici.

Pitoreskno okruženje jezera Palić sa rustičnim parkom i misterioznim vremešnim vilama, među kojima dominira stari bioskop Abazija sa svojom otvorenom scenom, kako navode organizatori, savršen je mizanscen za održavanje prvog festivala u Srbiji koji će prikazivati najbolja dugometražna ostvarenja horor žanra iz celog sveta. Nagradu Haron, koja nosi ime skeledžije iz grčke mitologije koji u Hadu prevozi mrtve duše preko reke Stiks, Festival će i ubuduće dodeljivati istaknutim predstavnicima horor žanra, koji će biti i specijalni gosti Dead Lake Horror & Wine Festivala.

Cena dnevnih ulaznica iznosi sto dinara, a nakon filmskih projekcija planirane su „sablasne žurke“ sa prigodnim muzičkim programom. Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari