Palić

Mene je zemlja formirala više nego moje obrazovanje 3

Mene je zemlja formirala više nego moje obrazovanje

Dokumentarni film „A sad se spušta veče“ po scenariju i režiji Maje Novaković koji je ušao u kvalifikaciju za nominaciju za Oskara govori o životu dve bake koje žive izolovano na brdima istočne Bosne.

Zlatni toranj filmu "Nada" a za režiju "Šarlatanu" 4

Zlatni toranj filmu „Nada“ a za režiju „Šarlatanu“

Zlatni toranj za najbolji film na ovogodišnjem 27. Festivalu evropskog filma Palić pripao norveško-švedskom filmu „Nada“, u režiji Marije Sedal, navodi se u saopštenju. Pobednici ovogodišnjeg festivala proglašeni su danas na konferenciji za medije održanoj u bašti bioskopa „Abazija“ na Paliću.

Festival evropskog filma Palić od 12. do 18. septembra 6

Festival evropskog filma Palić od 12. do 18. septembra

Ovogodišnje, dvadeset sedmo izdanje Festivala evropskog filma Palić, počinje sutra, u subotu 12. septembra i trajaće do 18. septembra na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica.

Mira Banjac: Samo očima treba verovati 8

Mira Banjac: Samo očima treba verovati

Razmišljala sam da je tu negde otprilike kraj – kazala je glumica Mira Banjac upitana o čemu je razmišljala kada je prošetala kroz izložbu „Lica Mire Banjac“ i kada je mislima prošla kroz sve te godine i uloge kojih je bilo čak 160.

Grlić: Vladaju mediokriteti i poluidioti 10

Grlić: Vladaju mediokriteti i poluidioti

Hrvatski reditelj i dobitnik nagrade „Aleksandar Lifka“ na 26. Festivalu evropskog filma Palić Rajko Grlić otkrio je danas u razgovoru sa publikom da trenutno radi na savremenoj priči o Zagrebu i krupnom kapitalu, ali da još nije sasvim zadovoljan.

Milijarda uloga za Palić i 275 miliona za SC u Kuli 12

Milijarda uloga za Palić i 275 miliona za SC u Kuli

Postavljanjem kamena temeljca, nedavno je počela prva faza radova na izgradnji Akva-parka i spa centra na Paliću, koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada, Vlada Republike Srbije i Grad Subotica.

Bitefovski zaokret u dionizijskom ambijentu 13

Bitefovski zaokret u dionizijskom ambijentu

Bitef teatar će ubuduće biti čvršće povezan sa Beogradskim internacionalnim teatarskim festivalom pa će na repertoaru ovog pozorišta bitefovske predstave biti tokom cele godine.

Svečanom dodelom nagrada završen 25. Festival evropskog filma na Paliću 15

Svečanom dodelom nagrada završen 25. Festival evropskog filma na Paliću

„Zlatni toranj“ za najbolji film jubilarnog 25. Festivala evropskog filma Palić (FEF) pripao je belgijsko-holandskom filmu „Devojka“ reditelja Lukasa Donta, koji govori o petnaestogodišnjakinji u telu muškarca koja sanja da postane balerina „Devojka“ je najcelovitije i najmoćnije delo prikazano u Glavnom takmičarskom programu, koje se ne bavi samo iskrenošću i kompleksnošću složene teme, već to čini duboko i bez stereotipa.

PrvaPoslednja