Ovaj avgust u domaćim bioskopima rezervisan je za SF, akcioni i špijunski žanr. Zahvaljujući distributerskim kućama Tuck, Milenijum i Taramaunt, pred gledaocima će se naći rimejk čuvenog „Totalnog opoziva“, drugi deo „Plaćenika“ koji okuplja najveće holivudske akcione zvezde i novi film o čuvenom špijunu Bornu.


„Totalni opoziv“ u bioskope stiže 9. avgusta. Film sa Kolinom Farelom u glavnoj ulozi rimejk je filma iz 1990. godine, u kome je Arnold Švarceneger tumačio ulogu Daglasa Kvejda. „Totalni opoziv“ je zasnovan na čuvenoj priči Filipa K. Dika koja govori o tankoj granici između stvarnosti i sećanja. Daglasu Kvejdu, radniku u fabrici, pretvaranje snova u sećanja, koje nudi kompanija „Rikol“, zvuči kao savršeni beg od njegovog stresnog života. Međutim, kada se čitav proces iskomplikuje, on počinje da veruje da je špijun i beži od policije koju kontroliše Kohagen, predvodnik slobodnog sveta. Kvejd se potom udružuje sa pobunjeničkom ratnicom kako bi pronašao vođu podzemlja i zaustavio Kohagena. Granica između fantazije i realnosti postaje sve nejasnija, a sudbina sveta visi o koncu, dok Kvejd postepeno otkriva svoj identitet, pravu ljubav i konačnu sudbinu. Film je režirao Len Vajsman, a pored Farela igraju i: Brajan Krenston, Kejt Bekinsejl, Džesika Bil, Džon Šo.

Samo nedelju dana kasnije, 16. avgusta u bioskope stižu „Plaćenici 2“. „Plaćenici se vraćaju, a ovog puta stvar je lične prirode…“, najavljuje se uz napomenu da je akcionim herojima, koje predvodi Stalone, pridodat i gotovo mitski junak – Čak Noris. Film Sajmona Vesta nastavak je velikog hita iz 2010. godine. U filmu glume Silvester Stalone, Džejson Statam, Džet Li, Dolf Lundgren, Brus Vilis, Arnold Švarceneger, Teri Kruz i Rendi Kutur, a pridružuju im se Liam Hemsvort, Skot Atkins, Čak Noris i Žan Klod Van Dam, kao i kineska glumica Ju Nan, kao prva žena među „Plaćenicima“. Film je Vest režirao prema scenariju koji su napisali Ričard Venk i Silvester Stalone.

Oni se ponovo okupljaju kada Gospodin Čerč (Brus Vilis) organizuje naizgled jednostavan posao. Ali, kada jedan od njih bude ubijen, žele da se osvete na neprijateljskoj teritoriji gde su im šanse neverovatno male. Razaranje, haos, pet tona plutonijuma u rukama terorista – više je nego dovoljno za menjanje ravnoteže moći u svetu. Ali, to nije ništa u u poređenju sa pravdom koju traže protiv zlog protivnika koji je divljački ubio njihovog brata.

A sedam dana posle „Plaćenika“ tu je i „Bornovo nasleđe“. Tvorac priče koji stoji iza serijala o Bornu Toni Gilroj, režira novo poglavlje ove izuzetno popularne špijunske franšize. Scenarista i reditelj proširuje Bornov svet koji je stvorio Robert Ladlam originalnom pričom koja nas upoznaje sa novim junakom (Džeremi Rener), čije će „život ili smrt“ situacije biti pokrenute dešavanjima iz prva tri dela filma. Reneru se pridružuje još novih likova koje tumače: Rejčel Vajs, Edvard Norton, Stejsi Kič i Oskar Ajzak, a svoje uloge iz prethodnih delova ponavljaju: Alber Fini, Džoan Alen, Dejvid Stratern i Skot Glen.

Sam kraj avgusta rezervisan je za komediju sa Adamom Sendlerom u glavnoj ulozi pod nazivom „Tatin sin“. Kao tinejdžer, Doni je uspeo da ostvari san velikog broja muškaraca, da se upusti u strasnu vezu sa svojom nastavnicom. Međutim, ta veza imala je i neočekivane posledice, Doni je postao samohrani otac. Dobio je sina Toda, koga je gajio na način na koji je on smatrao da je ispravan. Međutim, takav način života naveo je Toda da napusti oca i prekine svaki kontakt sa njim. Posle mnogo godina, Doni pokušava da ponovo uspostavi vezu sa sinom. Taj susret promeniće im živote. Film je režirao Šon Anders, a pored Sendlera igraju i: Endi Semberg, Lejton Mister, Suzan Sarandon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari