Zdravko Ponoš: Ulazak Kosova u NATO prioritet najmoćnijih, jezik naše delegacije bio za domaću upotrebu 1foto PRintscreen

Poslanik i predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš navodi da nije slučajno što na naslovnim stranama dnevne štampe zasedanje Parlamentarne skupštine (PS) NATO u Sofiji na kojoj se odlučuje o tome da li će Skupština Kosova dobiti status pridruženog člana nije dobila toliko pažnje i navodi da će uslediti razrada na režimskim televizijama.

„Dosta je indikativno da su oni na tu Parlamentarnu skupštinu NATO poslali delagaciju u sastavu Nataša Jovanović, Goran Rakić i profesor Zoran Dragišić koji je jedini kompentantan. Inače, u toj srpskoj delagaciji koja treba da prisustvuje takvim događajima ima solidan broj i opozicionih poslanika, među kojima sam i ja i uobičajno je da delegacije koje se šalju budu kombinovane. To je neka praksa. Šef te delegacije, gospodin Đukanović, odlučio je da pošalje jednostranačku delegaciju koja je očigledno imala zadatak da tamo nastupa ne govoreći jezikom koji je uvažen, nego je bio za domaću upotrebu“, kazao je Ponoš za N1.

O tome šta misli o ulasku Kosova u međunarodne organizacije, Ponoš je naveo:

„Za domaću javnost priča o prijemu u NATO može da se predstavi da je neka protivnička stvar, pa je normalno da oni prime Kosovo u NATO, a prijem u Savet Evrope, to je naša stvar. Ulazak Kosova u NATO je nešto što je prioritet onih koji su najmoćniji na Zapadu i zato je ovo stvar koja se gura jer im treba“, ističe poslanik.

Ono što bi trebalo danas da bude rečeno na Parlamentarnoj skupštini NATO, prema mišljenju našeg sagovornika je da Kosovo ni po čemu ne zadovoljava uslove da bude u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari