Razlog zbog kojeg je premijer Vojvodine i lider DS Bojan Pajtić razrešio potpredsednika DS Gorana Ješića sa funkcije sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je zauzimanje pozicija za pregovore o promenama u Pokrajinskoj vladi.

U to je bar uveren Ješić, koji je u izjavi za Danas još upozorio da je to resor s najvećim budžetom u Vojvodini, za koji je zainteresovano više stranaka, uključujući NDS Borisa Tadića. Takođe, prema rečima razrešenog pokrajinskog sekretara, dodatni razlog za ovaj Pajtićev potez je činjenica da se Ješić izričito protivi njegovoj odluci o saradnji sa Tadićevom strankom.

S druge strane, Bojan Pajtić tvrdi da Goran Ješić nije razrešen dužnosti zbog moguće saradnje DS sa NDS u Vojvodini, već da je on ostavku „javno podneo“. „Postoji javna ostavka. On je jasno rekao da od 17. juna nije deo Pokrajinske vlade. Za ostavku sam saznavao iz medija i sa društvenih mreža, a jedna administracija ne može tako da funkcioniše“, rekao je Pajtić za B92.

Ješić je, međutim, za Danas naglasio da „nije takav bio dogovor“. „Ne znam otkud potreba za mojim razrešenjem. Svima je bilo jasno, i Pajtić je to znao, da formalno podnosim ostavku 11. jula, kada se budem vratio sa odmora“, dodao je on.

Pajtić je ovo učinio, uveren je Ješić, „zbog pregovora sa Tadićem i Čankom o spašavanju vojvođanske vlade“. „Nakon njihovog prvog sastanka, naprasno je doneta odluka da se moje razrešenje stavi na dnevni red Skupštine APV. Pretpostavljam da su želeli da imaju poziciju za pregovaranje, a to je funkcija sekretara za poljoprivredu, koja je defakto najvažnija funkcija u Vojvodini, jer taj resor ima najveći budžet. Takođe, zbog mog stava da Boris Tadić nikako ne može biti partner DS u budućnosti, i ikada više u životu, usledila je odluka o razrešenju“, izjavio je Goran Ješić za naš list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari