Kostreš: Sumnjam da ćemo biti deo pokrajinske vlasti 1Foto: www.mc.rs

Liga socijaldemokrata Vojvodine postigla je prihvatljiv, ali ne i očekivani rezultat na pokrajinskim izborima. O daljim potezima odlučivaće organi naše stranke na osnovu političkih poteza koje bude vukla Srpska napredna stranka, koja je apsolutni pobednik izbora. Sumnjam, međutim, da ćemo biti deo nove pokrajinske vlasti, kaže za Danas Bojan Kostreš, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, odgovarajući na naše pitanje da li će se Liga pridružiti SNS i Savezu vojvođanskih mađara u formiranju nove pokrajinske vlasti.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Lider SNS Aleksandar Vučić najavio je juče u Inđiji da će u Vojvodini nesumnjivo pokušati da napravi još širu koaliciju.

„Želim da u Vojvodini postignemo što širi front za budućnost i napredak pokrajine“, rekao je Vučić.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je juče da očekuje vrlo brzo susret sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem kako bi definisali načelan dogovor posle jučerašnje Vučićeve izjave da će njegov predlog, ukoliko se predsedništvo SNS usaglasi, biti da Pastor bude predsednik Skupštine Vojvodine.

„Uvek smo tokom kampanje izgovarali jednoznačne reči da želimo saradnju sa SNS na republičkom nivou i u nekoliko lokalnih sredina da nastavimo, kao i u Pokrajini i tu kod nas nema dileme, jer smatramo da smo na nacionalnom nivou imali dobru saradnju“, rekao je Pastor. On je dodao da je cilj SVM na pokrajinskim izborima bio da zadrže broj poslanika iz dosadašnjeg skupštinskog mandata u kome je ta stranka u pokrajinskom parlamentu imala sedam poslanika.

„Kako sada stoje stvari imaćemo jednog poslanika manje, odnosno imaćemo ih šest, ali mislim da ne možemo biti nezadovoljni u situaciji kada su osim SNS i SRS sve druge stranke iz prethodnog saziva skupštine AP Vojvodine izgubile najmanje po jedno, a često i više poslaničkih mesta“, rekao je Pastor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari