Lista DS očekuje 30 mandata 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Demokratska stranka i stranke koje će se naći na listi demokrata ozvaničiće danas svoju saradnju potpisivanjem zajedničkog sporazuma o izlasku na izbore. Predsednik DS Bojan Pajtić, Zoran Živković, lider Nove stranke, Dušan Petrović, lider Zajedno za Srbiju, Veroljub Stevanović, predsednik Zajedno za Šumadiju, Boško Ničić, lider pokreta Živim za Krajinu, i Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, staviće danas svoj potpis na koalicioni sporazum.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { } Prema našim saznanjima, tokom jučerašnjeg dana usaglašavana je lista DS koja bi trebalo da se zove DS – Za pravednu Srbiju. Prema nezvaničnim informacijama DS i stranke koje će biti na njihovoj listi očekuju da na izborima osvoje oko 30 mandata. Ipak, najviši funkcioneri svih stranaka žele da budu u prvih 20 mesta, jer je prema procenama u ovom trenutku taj broj mandata realan za osvajanje. Izvori Danasa iz DS kažu da će prvi na listi biti predsednik demokrata. Drugi na listi biće Dragoljub Mićunović, zatim bi trebalo da uslede potpredsednici DS Nataša Vučković i Goran Ješić, pa predsednik odbora DS u Beogradu Balša Božović i zamenica predsednika Gordana Čomić. Zatim bi na listi trebalo da uslede i ljudi iz drugih stranaka.

Iako se očekivala sednica Glavnog odbora DS, ona, prema našim saznanjima, neće biti održana.

Podsetimo, Predsedništvo DS uticalo je na odluku predsednika stranke da se ne ide na izbore zajedno sa LDP i SDS u jednoj koloni. Posle te odluke demokrate su se okrenule razgovorima sa strankama sa kojima već mesecima sarađuju i organizuju zajedničke nastupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari