Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podneo je ostavku u upravnim odborima Komercijalne banke i Kliničkog centra Srbije, u kojima je bio od sredine prošle godine, saznaje Danas iz izvora u Vladi Srbije.

Mali je bio predsednik UO Komercijalne banke i za to primao mesečnu naknadu od 176.000 dinara, kako se navodi na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, dok je za mesto u UO Kliničkog centra prihodovao 43.845 dinara mesečno.

U kabinetu gradonačelnika potvrdili su za Danas da Siniša Mali nije u rukovodstvu Komercijalne banke „već dva meseca“, a da je 13. juna podneo ostavku i u Kliničkom centru. Oni ističu da je Mali te promene u svojim javnim funkcijama odmah prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, dodajući da je u maju podneo ostavku i na mesto člana Nadzornog odbora „Fijat automobili Srbije“.

U Agenciji su potvrdili za Danas da je Mali prijavio promenu podataka o funkcijama, ali je u registru koji se nalazi na sajtu te institucije i juče pisalo da je gradonačelnik u pomenutim upravnim odborima. I u Kliničkom centru navode za Danas da Mali više nije u UO KCS, iako je to na njihovom sajtu promenjeno tek nakon našeg pitanja.

S druge strane, u Komercijalnoj banci ističu za naš list da je tačno da je Siniša Mali podneo ostavku na mesto predsednika UO, ali da će obavljati tu dužnost dok se ne izabere neko drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari