Direktor vladine Kancelarije za odnose s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da je realno očekivati da Beograd i Priština danas, eventualno sutra, postignu
dogovor.

Mihajlović je za Radiotelevizju Srbije rekao da je dogovor realan zato što je neophodan za zajednički život ljudi na Kosovu i Metohiji.

„Čitava međunarodna zajednica i zapad i istok su za to da se dijalogom rešavaju problemi i nema nikakvog razloga da smatramo da neće biti postignut dogovor“, rekao je Mihajlović. Prema njegovim rečima, Srbija hoće dogovor i želi da privremene vlasti sa Kosova i Metohije budu zastupljene na regionalnim skupovima, ali u skladu sa rezolucijom 1244 i međunarodnim dokumentima „bez simboličkog i suštinskog nekakvog dokazivanja kosovske nezavisnosti koja ne postoji“.

“ Politicke igre oko dijaloga iz takozvane prištinke kuhinje imaju za cilj da učvrste vladajuću ekipu u Prištini i njihova svrha je unutrašnja politička. To zaklinjanje da mora da stoji republika Kosovo su besmislice koje nemaju drugu svrhu nego da se zadovolji desničarska ekipa u samoj Priština“, rekao je Mihajlović. On je kazao da bi u slučaju da se dogovor ne postigne usledio novi talas pritisaka međunarodne zajednice i na Beograd i na Prištinu.

Dijalog Beograd-Priština trebalo bi danas da se nastavi u Briselu pošto delegacija Prištine u utorak nije stigla na zakazane pregovore uz objašnjenje da je otkazan let iz Beča za Brisel. Teme su regionalno predstavljanje Kosova i sprovođenju ranije postignutih sporazuma delegacija dveju strana.

                                                                                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari