Predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić poručio je da će on lično i cela stranka fizički braniti svaki glas u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja. Najavio je da će SNS rigorozno kontrolisati glasanje i da na polovini biračkih mesta predsednik biračkog odbora treba da bude iz te stranke.

„Moram da se organizujem da me ne pokradu u drugom krugu. Ovoga puta neće moći da bude krađe ili ćemo da se tučemo zaista kada god budu hteli da kradu“, rekao je Nikolić na sastanku sa članovima Gradskog odbora SNS Beograda, istakavši da je spreman da se i lično tuče na biračkom mestu na kome bude krađe i da neće biti zapisnika s mesta gde se krađa utvrdi.

Odbacivši navode Republičkog tužilaštva da nije bilo krađe na izborima, Nikolić je predložio da se angažuje OEBS da prebroji glasove u Subotici i da, ako neutralni predstavnik kaže da je sve bilo u redu, prihvata da je bilo u redu i u celoj Srbiji. Kazao je da je nepravilnosti bilo i u Nišu i Ivanjici, da su izbori bili „apsolutno neregularni“ i da zaslužuju da budu poništeni.

Nikolić i Aleksandar Vučić su pozvali građane da izađu na drugi krug predsedničkih izbora i da se izbore za promene.

Pobeda i pravda

Tomislav Nikolić je kazao i da SNS „neće na ulici da traži svoju pobedu“, ali da će nastaviti da pred institucijama traži pravdu. Takođe će nastaviti protestne vožnje u celoj Srbiji.

Reagovanje DS

„Za Nikolića više nemaju značaj ni institucije, ni tužilastvo, ni slobodni izbori, već samo batina i nasilje kojima misli da pobedi, jer građani ne žele da glasaju za njega. Svestan je izbornog poraza, za koji obmanama i nasiljem traži izgovor. Zato Nikolić vređa i omalovažava institucije, jer zapravo ne veruje u demokratski poredak, nego u haos“, saopštila je DS povodom izjava Tomislava Nikolića da su naprednjaci „spremni da fizički brane svaki glas“, a da Republičko tužilaštvo radi za demokrate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari