Tri odbornika Demokratske stranke u Inđiji prešla su u redove naprednjaka, tvrdi Vladimir Gak, predsednik Opštinskog odbora SNS u tom mestu. Petar Filipović, predsednik opštine Inđija iz redova DS, kaže da nema takvu informaciju. Gak za Danas kaže da je od pet odbornika DS, koji su potpisali inicijativu za smenu Filipovića, njih troje prešlo u SNS, dok su je dvoje samo potpisali. On nije mogao da precizira kada će SNS ponovo pokrenuti smenu vrha vlasti u Inđiji, ali se nada da će inicijativa imati i više od 20 potpisa.


– SNS ne odustaje od smene vlasti jer to građani Inđije očekuju i zaslužuju. Čekamo da se bezbednosna situacija smiri, odnosno da nadležni organi urade svoj posao. Mi nećemo na silu i u atmosferi straha da smenjujemo vlast, već ćemo sačekati procenu nadležnih, rekao je Gak, koji je i kandidat SNS za novog predsednika opštine. Filipović za naš list povodom odlaska odbornika u SNS, kaže da nema informaciju o tome jer, kako kaže, sa ta tri odbornika nema nikakav kontakt, dok su dva odbornika u bolnici.

– Što se mene tiče, dok to i zvanično ne vidim u vidu njihovih istupnica, svih pet pomenutih odbornika su i dalje članovi DS i odborničke grupe Goran Ješić – ističe Filipović.

Treba reći da u Srbiji građani mogu biti članovi više partija, te da učlanjenje u partije ne mora striktno da znači i iščlanjenje iz drugih. Isto tako, proteklih par godina nisu neobični ni preleti odbornika i poslanika iz jedne stranke u drugu. Podsetimo, inicijativu SNS za smenu vlasti u Inđiji potpisalo je i pet odbornika DS. Međutim, inicijativa je povučena sa dnevnog reda sednice zbog toga što se nisu pojavili odbornici Skupštine Inđije. Noć pred sednicu napadnut je brat bivšeg predsednika opštine Gorana Ješića, a nekoliko odbornika DS su proveli noć u hotelu na Andrevlju, zbog kako je objašnjeno u DS, lične bezbednosti. SNS je optužila DS da je kidnapovala odbornike koji su trebali da glasaju za smenu predsednik opštine, a napadnut je i njihov član Milan Čačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari