Prva regionalna Kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom u Srbiji biće svečano otvorena u petak na Zlatiboru. Kako kažu za Danas, cilj opštine Čajetina je da kroz rad Kancelarije pokaže kako je moguće povećati i bolje organizovati izvoz u Rusiju ako za to privrednici imaju podršku lokalnih institucija.

Predsednik opštine Čajetina i član Predsedništva SNP Milan Stamatović navodi za Danas da Srbija dobija prvu zvaničnu instituciju čiji je zadatak pre svega razvoj ekonomske saradnje sa Rusijom.

„Kancelarija će biti servis za izvoznike, vršiće analizu tržišta u Rusiji, sa posebnim akcentom na ruske regione, ukazivaće na mogućnosti za izvoz proizvoda iz Zlatiborskog okruga, pružaće podršku u udruživanju privrednika za zajednički nastup na ruskom tržištu, pružaće pomoć privrednicima da na efikasniji način promovišu svoje proizvode u Rusiji, posredovaće u kontaktu sa ruskim institucijama i organizacijama, promovisaće investicione potencijale Zlatiborskog okruga u cilju privlačenja investitora iz Rusije, kao i investitora iz EU zainteresovanih za izvoz u Rusiju po povlašćenim uslovima“, navodi Stamatović.

Osim Stamatovića, Kancelariju će svečano otvoriti Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije, i Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari