Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je juče da će ta stranka biti „primorana“ da sledeće sedmice u Beogradu organizuje masovni skup, ukoliko zdravstveno stanje Tomislava Nikolića bude pogoršano.


„Ako se u najskorije vreme stvari ne reše i ukoliko zdravlje Tomislava Nikolića bude ugroženije, bićemo primorani da između Vaskrsa i 1. maja pozovemo celu Srbiju u Beograd“, najavio je Vučić na konferenciji za novinare. Prema njegovim rečima, SNS će nastaviti da organizuje različite akcije u znak protesta zbog odbijanja vlasti da odredi termin vanrednih parlamentarnih izbora.

Vučić je naveo da naprednjaci nisu imali nikakve kontakte s predstavnicima DS, a nije želeo da precizira da li su i na koji način evropski i međunarodni zvaničnici kontaktirali s tom strankom.

On je ukazao da ne zna da li će lider naprednjaka odustati od štrajka isključivo ako bude određen termin vanrednih parlamentarnih izbora, ili bi takvu odluku mogao doneti i u drugim okolnostima.

Aleksandar Vučić je dodao da je lično ponovo pozvao Tomislava Nikolića da obustavi štrajk, ali da on nije želeo o tome da razgovara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari