Privođenje i saslušavanje Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta premijera Ivice Dačića, koje se desilo usred izborne kampanje, za SNS je dokaz da država funkcioniše u svakom trenutku, dok u DS smatraju da se radi o političkoj propagandi naprednjaka.


„To se može tumačiti na samo jedan jedini način, a to je da država funkcioniše. To nema veze ni sa strankama ni sa kampanjom. Nema veze ni sa bogatstvom ni sa siromaštvom ljudi. To je, dakle, samo dokaz da država radi svoj posao. Ne znam detalje o tom slučaju, ali stvar je na tužilaštvu i policiji. Pozdravljamo svaki potez koji je usmeren ka uspostavljanju pravnog poretka“, izjavio je za Danas Goran Knežević, potpredsednik SNS.

Na pitanje da li mu ipak deluje čudna ta slučajnost da se privođenje i saslušanje Dačićevog nekadašnjeg saradnika događa u izbornoj kampanji, iako je taj slučaj odavno poznat javnosti, Knežević nam je odgovorio: „Ne mogu ja to da vam kažem. Policija radi svoj posao, to se već duže vreme pominje u medijima. Ne znam, niti bih želeo, jer sam i sam imao vrlo loše iskustvo, da prejudiciram neke stvari. Država mora da radi svoj posao, a sud će reći krajnju reč.“

Vladimir Todorić, član Predsedništva DS, rekao je Danasu da je „utisak da se sa saslušavanjem Branka Lazarevića čekalo da počne izborna kampanja, jer je njegovo ime poznato u vezi sa narko-bosom Darko Šarićem još od januara prošle godine, kada se saznalo za aferu „Banana“.

„Još tada se najavljivalo da će Lazarević biti saslušan. Takođe, pitanje je koliko je bilo potrebno meseci da neko iz policije presluša diskove u vezi s kontaktima Darka Šarića sa pripadnicima MUP ili nekim drugim javnim funkcionerima. Ovako se stiče utisak da je ovo jedna verzija Beograda na vodi, odnosno tih predizbornih priča koje će da traju do 16. marta“, istakao je Todorić, uz zaključak da se borba protiv korupcije i organizovanog kriminala „svodi na hapšenja i pritvor, a manje na osuđujuće i pravosnažne presude“.

Premijer u ostavci Ivica Dačić izjavio je da neće da se meša u rad istražnih organa. „Stvarno ne bih ništa komentarisao“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari