Prvi reket planete Novak Đoković igraće danas u četvrtfinalu Mastersa u Parizu nakon što je juče očekivano savladao domaćeg predstavnika Žila Simona sa 2:0 (6:3, 7:5). Bila je to 35. vezana pobeda našeg asa na turnirima iz Masters serije čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, a ukoliko u današnjem duelu (ne pre 19.30) savlada i Tomaša Berrdiha prestići će Španca po tom parametru. Biće to čak 22. međusobni duel srpskog i češkog tenisera u koji naš predstavnik ulazi sa skorom 19-2. Novak je ove sezone već dva puta savladao Berdiha, u Dubaiju i Monte Karlu, a u oba meča Čeh je osvajao po set, pa ne bi smelo da bude opuštanja na putu odbrane titule u “gradu svetlosti”.

– Berdih bolje servira od Simona. Mnogo je snažniji sa osnovne linije i zato sam spreman za “tešku artiljeriju” – najavio je Đoković četvrtfinale, a onda se osvrnuo i na oscilacije protiv Francuza.            – Ima dana kada jednostavno izgubite svoj ritam. Počnete da forsirate i usled grešaka izgubite na samopouzdanju. Sigurno je da sam bio frustriran. Izgubiti četiri servis gema u istom setu, verujte da mi se to dugo nije desilo. Međutim, riternirao sam dobro sve vreme, a svest da uvek mogu da uzvratim brejkom me je održavala u pozitivnom raspoloženju – dodao je Novak.            Đokovićeve reči izgledale su još drastičnije na terenu i to u drugom setu. Prvu deonicu naš teniser je lako rešio u svoju korist, ali je zato u drugoj viđeno čak devet brejkova, od toga čak sedam uzastopnih u gemovima u kojima  teniser na servisu nije bio ni blizu da slavi. Na sreću, Novak je na kraju bio pribraniji i izašao kao pobednik na putu do današnjeg četvrtfinala.


Vavrinka prejak za Troickog

Viktor Troicki završio je nastup u Parizu, a samim tim i sezonu porazom od Stana Vavrinke sa 2:0 (6:4, 7:5). Švajcarac je do pobede nad našim asom došao osvajanjem poena u odlučujućim trenucima, a Viktoru nije pomogao ni brejk viška koji je imao u drugom setu.

———-

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari