"Želimo da vidimo leđa nakaradnom i uzurpatorskom režimu": Koalicija "Pančevo protiv nasilja - Biram borbu" izlazi na lokalne izbore 1Foto: Radmila Briza

Koalicija „Pančevo protiv nasilja – Biram borbu“ nastupiće na lokalnim izborima u tom gradu, obelodanjeno je na konferenciji za novinare. Kolaciju čine Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno, Zeleno-levi front i Srbija centar.

„Ova koalicija ne kandiduje jednu osobu već čitav tim ljudi koji zaista želi da se bavi infrastrukturom, razvojem grada i naseljenih mesta. Danas potpisujemo koalicioni sporazum i krećemo u kampanju. Slede prvomajski i uskršnji praznici, ali imaćemo vremena da iznesemo građanima plan. Očekujemo dobar rezultat, kao i da zadamo glavobolju SNS u Pančevu. Želimo da vidimo leđa nakaradnom i uzurpatorskom režimu“, naveo je Stanko Pužić (NPS).

Kako je dodao, koalicija će biti jedina opozicija na predstojećim lokalnim izborima.

Tamara Maksić (ZLF) ističe da je Pančevo u poslednje četiri godine grad kojim se nedemokratski upravlja, ali da je to grad u kom se podstiču kriminalne delatnosti, a suzbija slobodno izveštavanje medija.

Zoran Jovanović (DS) vidi kao najveći trenutni problem u Pančevu „investicionu urbanizaciju grada i izgradnju kompleksa koji se već sad zove Pančevo na vodi“.

Kao rešenje problema vidi da javne službe počnu da rade u javnom interesu.

Upitani da li imaju konkretnije podatke o biračkom spisku u Pančevu i da li se u tom gradu dešava izborni inženjering kao što je to nedavno objavljeno, predstavnici koalicije naveli su da za sada nemaju novih podataka, osim činjenice da je „skinut datum poslednjeg ažuriranja od 23. januara“, te da i dalje rade na utvrđivanju ko se sve nalazi na biračkom spisku.

Kako su istakli loklani opozicioni političari, oni su svesni da izborni uslovi nisu dobri.

„SNS nema nameru da odustane od malverzacija, ali se borba za izborne uslove i smenu vlasti nastavlja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari