– Košarkaši Crvene zvezde superiorno su došli do nove pobede na otvaranju 4. kola ABA lige deklasiravši šampiona Slovenije Tajfun sa 113:66 (30:15, 29:11, 29:16, 25:24). Izabranici Dejana Radonjića su igrali jako od samog početka duela pa su gosti u Pioniru uspeli da se drže samo do sredine prve četvrtine, ali je trojka Gudurića za 17:11 najavila seriju koja je Zvezdi na malom odmoru donela dvostruko više poena na kontu nego Slovencima (30:15).

 Upravo je rano rešavanje dileme oko pobednika omogućilo treneru crveno-belih da ukaže poverenje mladim snagama, pa su tako veću minutažu imali upravo Gudurić, ali i Tejić i talentovani Simanić. Konce organizacije igre čvrsto je vukao izraelski plejmejker Mekel, dok su centri domaćina gospodarili pod reketom. To je istovremeno dalo više prostora spoljnoj liniji koja je to obilato koristila pa je “plus 30” (52:22) bilo već u 16. minutu, a do poluvremena i 59:26.



            Nije se Zvezda zaustavila ni u nastavku i to bez gorostasnog Skorcanitisa koji se požalio na povredu pred veliki odmor i u nastavku se nije vraćao na teren. U takvoj formaciji težište u napadu su preuzeli Cirbes i Nastić koji su meč završili sa 19, odnosno 16 poena. Brojali su crveno-beli potom i do “plus 48” na isteku treće i početkom poslednje deonice (88:40, pa 90:42), da bi u samom finišu bilo i maksimalnih 50 poena viška (113:63), pre nego što je Parker pogodio trojku i postavio konačan rezultat.

          

  – U ovakvim utakmicama je najvažniji pristup. Odigrali smo ceo meč na dobrom nivou i sa dobrom odbranom smo došli do lakih poena. Zasluženo smo pobedili. Trebalo bi što pre da zaboravimo ovo i da se spremimo za sledeće izazove – osvrnuo se na meč mladi prvotimac Zvezde Nikola Rebić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari