Lebron Džejms neutešan ali iskren: Denver je jedan od boljih protivnika u mojoj karijeri 1Foto: Fonet/AP

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena priznao da Lejkersi naspram sebe imaju gotovo savršen napadački tim Nagetsa.

Posle brejka i vođstva 3:0 u seriji, jasno je da će Nagetsi još jednom eliminisati Lejkerse u doigravanju.

Prošle sezone su to učinili u kasnijoj fazi plej-ofa, dok će u tekućoj to uraditi u prvoj rundi.

Lebron Džejms verovanto nije ni slutio da je Denver tim koji bi mogao da ga pošalje u košarkašku penziju, s obzirom na to da je direktan krivac za to što posle „babla“ u Orlandu nikako ne uspevaju da se domogunu završnice plej-ofa.

U sezoni 2020/21 Lejkerse su eliminisali Sansi, godinu dana kasnije nisu ni uspeli da se plasiraju u plej-of, potom su ispali od Golden Stejta, a prošle sezone je to učinio Denver.

Nakon prvog susreta u seriji u Los Anđelesu, Lebron Džejms pojavio se pred medijima.

Jedan od novinara odmah ga je upšitao da li misli da je Denver možda i najbolji tim protiv kojeg je igrao u svojoj prebogatoj i uspešnoj karijeri.

– Teško mi je da odgovorim na to. Možda ću nekada rangirati timove u mojoj karijeri protiv kojih sam igrao, ali Denver je svakako dobar. Nemaju slabost u napadu, posebno prva postava. Imaju šutere, plejmejkere, igrače koji kupe skokove. Imaju sve. Definitivno su jedan od boljih timova protiv kojih sam igrao u karijeri.

Analizirajući treći meč, Lebron je poručio da ekipa nije imala dovoljno energije i snače u drugom poluvremenu.

– Previše energije smo istrošili u prvom poluvremenu da bismo došli do prednosti. U nastavku smo izgubili tu energiju, fokus… Međutim moramo da pohvalimo Denver i sve što oni rade. Momci su neverovatni. Pogađaju teške šuteve konstantno.

Nivo igre u plej-ofu mnogo je viši u odnosu na regularni deo sezone. Energetski je neophodno da ekipa bude na maksimumu i da ne gubi svežinu u krucijalnim fazama meča.

– Regularna sezona i plej-of su dve potpuno druge stvari. Igra se potpuno promeni, a samim tim moramo i mi da se promenimo. Uspevali smo da pronađemo dobre situacije za šut, ali nismo pogađali i to je to. Moramo to da popravimo.

Iako se u istoriji NBA lige nikada nije dogodilo da jedna ekipa napravi potpuni preokret nakon gubitka prve tri utakmice, Lebron smatra da je najvažnije da se na serijal gleda kroz prizmu svake naredne utakmice.

– Idemo utakmicu po utakmicu. Sledeći poraz je kraj. Zato samo razmišljamo da pobedimo sledeću utakmicu. Ako si u igri, vera postoji i to je to. Samo tako razmišljamo. Pritisak je normalan u ovom delu takmičarske godine.

Kao i posle druge utakmice, Entoni Dejvis nije bio raspoložen za razogovr sa novinarima.

– Nije nam fokus na 11 poraza u nizu, sada samo razmišljamo kako da pobedimo jednu utakmicu, pa idemo dalje. Nije bitno koliko zaredom smo izgubili od njih. Moramo da naučimo iz naših propusta i da pokušamo da pobedimo. Ne možemo da popravimo prethodnih 11 utakmica, ali možemo narednu – poručio je Dejvis.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari