Vrtić Partizana sa rekovalescentima kao vaspitačima dobiće izvesno pojačanje u liku povratnika koji bi mogao da uvede malo reda i tišine uoči važnog subotnjeg gostovanja Igokei (17.00). Danilo Anđušić, uprkos tvrdnjama crno-belih da samo trenira sa ekipom, potpisaće kratkoročan dvomesečan ugovor sa srpskim klubom, taman dok se Mihajlo Andrić vrati na parket (krajem oktobra) i solidnu formu, odnosno Edo Murić čiji je povratak predviđen u decembru. Postoji mogućnost da pre Eda za crno-bele ove sezone debituje njegov rođeni, godinu dana stariji brat Dino (1990), koji je poslednjih pet godina bio sinonim ljubljanske Olimpije.

Anđušić se vraća u Partizan posle tri sezone koje je proveo u Virtusu iz Bolonje, Valjadolidu i Bilbao Basketu; odlazak iz redova crno-belih nije upamtio po dobru jer je zapravo “žrtvovan” od strane Duška Vujoševića kako bi Bogdan Bogdanović dobio adekvatan prostor u timu. Anđušić je zapravo četvrti povratnik u Partizan ove sezone posle Koste Perovića, Čedomira Vitkovca i Aleksandra Cvetkovića, koji je pre dolaska u mlađe kategorije Crvene zvezde igrao u pionirima crno-belih. Oženjen je srpskom strelkinjom Ivanom Maksimović, njegov rođeni brat Luka takođe je košarkaš, prošle sezone igrao je za univerzitet Južna Alabama.

Dino Murić prvobitno nije bio primarno pojačanje na mestu krilnog centra (201 cm), međutim kako vreme prolazi zbog alarmantnosti situacije i činjenice da tu poziciju pokriva iskusni Vitkovac, koji i po 30 minuta provodi na parketu, što je ipak previše, postoji mogućnost da se slovenački reprezentativac priključi svom rođenom bratu u Partizanu.

 

Murići iz Rožaja

Slovenački reprezentativci Dino i Edo Murić poreklom su zapravo iz Crne Gore, tačnije Rožaja: “ Naši roditelji su iz Rožaja, prvo je tata otišao za Sloveniju zbog posla, a kasnije i mama. Kao klinci smo do 12. godine redovno odlazili u zavičaj naših roditelja, spuštali se do mora, što nam je bio užitak. Sa obavezama odlasci su se proredili, a poslednjih godina uopšte nismo navraćali”, izjavio je Edo Murić za Danas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari