Novak Đoković se jučerašnjom pobedom nad mladim Belgijancem Davidom Gofanom (7:6, 6:4) plasirao u svoje sedmo finale na Mastersu u Majamiju. Ukoliko trijumfuje na narednom meču 28-i put u karijeri će podići trofej jednog Masters turnira, čime će postati najuspešniji igrač u istoriji kada su takmičenja ovog ranga u pitanju. Istovremeno, eventualnom pobedom u finalu Majamija, Đoković bi osvojio šestu titulu na ovom turniru i izjednačio se u toj kategoriji sa legendarnim Andreom Agasijem. Poslednje, ali ne i najmanje bitno, Đoković bi titulom prestigao Rodžera Federera i postao najplaćeniji teniser u istoriji igre.

Meč protiv Davida Gofana, koji je pružio odličan otpor prvom reketu sveta, je potvrdio da nadolazi nova generacija tenisera. Kao i u duelu protiv Dominika Tima u osmini finala, Đoković se namučio, ali i pored nešto slabije igre, uspeo da prođe dalje u dva seta.

Čvrstom igrom sa osnovne linije Gofan je pokazao da nije slučajno dve nedelje zaredom u polufinalu Mastersa. Prvi set Đoković je dobio tek u taj-brejku, pošto su igrači po jednom razmenili servis gemove.

U drugom setu Đoković je pronašao prvi servis što mu je donelo nekoliko laganih poena i “opustilo” ruku. Ključan brejk, Novak Đoković je napravio u sedmom gemu, da bi sigurnim servisima priveo meč kraju.

Finale u Majamiju koje će se igrati u nedelju, je 11. uzastopno Đokovićevo finale na Mastersima u kojima je nastupao. Poslednji put Đoković nije došao do finala jednog Mastersa u Šangaju 2014. godine. Jučerašnja pobeda nad Gofanom je bila 15. uzastopna za Đokovića na turniru u Majamiju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari