Eksplozivno smiren trijumf 1Foto FoNet

Dva i po sata bilo je potrebno Novaku Đokoviću da savlada Rafaela Nadala u četvrtfinalu Mastersa u Rimu (7:5, 7:6 (7:4)) u meču u kome je srpski teniser oba seta uspeo da preokrene nakon što je Španac prvi stizao do brejka i pravio vođstvo od 4:2.

Konačan rezultat 49. susreta između kralja šljake i najboljeg na svetu – dva dobijena seta i jedan namerno polomljen reket za srpskog tenisera koji se nakon serije susreta bez mnogo emocija u Rim vratio kao stari Đoković, eksplozivan a smiren u trenucima kad se lomi meč.

– Zadržao sam živce u ključnim trenucima, iako sam u oba seta počeo dosta nervozno. Dobrom igrom i dobrim udarcima u određenim gemovima sam uspeo da izborim pobedu. Ona je došla maksimalnim rezultatom, ali je osećaj kao da smo igrali u pet setova – rekao je Đoković.

Prvi set prelomljen je u sedmom gemu pri vođstvu Nadala od 4:2. Gem koji se najduže igrao Đoković je počeo duplom greškom što je došlo kao otrežnjenje za srpskog tenisera koji do tog trenutka nije mogao da nađe svoj ritam, sporije se kretao nego obično i delovao polukoncentrisano na terenu. Smanjio je prednost a potom i došao do brejka za izjednačenje. Prednost u setovima Đokoviću je doneo možda i najlepši poen do sada viđen u ovoj sezoni nakon nadmudrivanja na mreži. U drugom setu repriza iz prvog. Samo što ovoga puta Španac pravi brejk odmah na početku, a potom ga i potvrđuje. Srpski teniser opet se našao u sitaciji da juri Nadala koji je pri rezultatu 5:4 imao pet set lopti. U novoj igri nerava Đoković ponovo izlazi kao pobednik i brejkom izjednačava rezultata. Prvi teniser sveta iskoristio je prvu meč loptu u taj-brejku za prolaz u polufinale u kome će igrati sa Nišikorijem.

Inače, Novak Đoković i Rafael Nadala odigrali su do sada 49 mečeva, što je rekord u Otvorenoj eri. Sa poslednjom pobedom srpski teniser vodi u ukupnom skoru sa 26:23, mada je Španac do sada više puta bio bolji na šljaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari