Partizan je doveo još jednog napadača na šestomesečnu pozajmicu, opet stranca i to ponovo iz Gane. Dvadeset šest godina starom Princu Tejgou (Hofenhajm) priključio se pet leta mlađi Dominik Adija (Milan), saigrač iz jedne od najkvalitetnijih afričkih reprezentacija, s kojim je, u društvu povratnika u Humsku Zvonimira Vukića, odmah posle jučerašnjeg potpisivanja ugovora produžio na pripreme crno-belih u Antaliji.


– Osećam se sjajno što sam došao u Partizan, klub o kojem sam čuo puno lepih stvari. Znam da je trenutno najbolji u Srbiji i želi opet u Ligu šampiona. Verujem da može odbraniti titulu i ponovo se plasirati u najjače takmičenje. Voleo bih da budem deo tog projekta – objasnio je najbolji mladi fudbaler sveta u 2009. godini u izboru FIFA i otkrio zašto je slavnu Seriju A, odnosno drugoligašku Ređinu (13 utakmica, 1 gol na polusezonskoj pozajmici) zamenio neuglednom Jelen Superligom.

– Nisam se najbolje snašao u Italiji. Tamo malo ko govori engleski, pa nisam premostio jezičku barijeru, a nisam imao ni previše šansi da igram. Zato ovaj prelazak u Partizan vidim kao priliku za korak napred u karijeri – smatra 172 centimetra visoki i ultra brzi špic, nekadašnji polaznik čuvene Omladinske škole Fejenorda, u vreme selektorovanja našeg Milovana Rajevca prekomandovan u seniorsku postavu „crnih zvezda“.

– Važim za brzog i individualno jakog fudbalera, ali sebe prvenstveno vidim kao kolektivnog i disciplinovanog fudbalera. Sve što činim, radim zbog ekipe – tvrdi Adija, oduševljen time što je u nepoznatu sredinu stigao u društvu zemljaka.

– Super je što smo u paketu stigli u Srbiju i napad Partizana. Pomoći ćemo jedan drugome u adaptaciji na novi klub i zemlju – veruje najnovije pojačanje „parnog valjka“, čija pozajmica kao i Tejgova predviđa mogućnost otkupa ugovora u junu.

Princ kaže – Tejgo

Novopečeni fudbaler Partizana otklonio je nedoumicu u vezi srpskog izgovora svog prezimena, objasnivši da je ovde opšte prihvaćena verzija Tagoe netačna, a Tejgo pravilna varijanta.

Na crtu s Torontom

Posle remija sa Dinamom iz Bukurešta (0:0) fudbaleri Partizana danas će odigrati drugi prijateljski meč od dolaska u Antaliju, a rival će im biti Toronto (Kanada).

Grubor: Brza odluka o Kleu

Pitanje je dana kada će Kleverson Gabrijel Kordova Kleo otići u inostranstvo. U opticaju su Lokomotiva (Moskva) i Kina, a poslednje informacije kažu da je sjajni Brazilac bliži Đoangu, koji nudi četiri miliona za slobodu ovog golgetera, a njemu 1,5 evra po sezoni.

– Razmatramo dve ponude za Klea i do kraja nedelje ćemo doneti konačnu odluku – najavljuje skoriji rasplet generalni sekretar Darko Grubor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari