Gospoda Blater i Platini, kao i predsednici brojnih evropskih saveza, fascinirani su ovim što je fudbalska Srbija uradila. Priznanja dolaze sa svih strana, ali već sutra moramo da se okrenemo novim zadacima jer sam to već na neki način i najavio.

Moramo postaviti neke druge strateške ciljeve, a to je na nam fudbalski centri u Srbiji liče na ovaj u Staroj Pazovi. Na tom planu ćemo intenzivno raditi, bićemo uporni, a narednih dana ćemo krenuti u razgovor sa rukovodstvima centara gde su te investicije počele, kao i gde nameravamo da gradimo – rekao je Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, na početku ekskluzivnog razgovora za Danas.

Ovaj objekat već sada na svom osnivanju pokazuje ozbiljne komponente multifunkcionalnosti. Hoćemo li dobiti i takve stadione?

– Mi smo spremni i tehnološki i organizaciono za velike ugostiteljsko-turističke poduhvate. Već smo se dogovorili da u narednih desetak dana napravimo ugovor sa rukovodstvima Odbojkaškog i Rukometnog saveza Srbije o aktivnostima i ukupnim delatnostima tih saveza ovde u centru. Prošle nedelje smo imali sastanak Saveta za sport, na kojem je potvrđene prisustvo odbojkaša i rukometaša u našem objektu. Treba reći da će nam dva bloka od četiri ukupno biti zauzeta 130 dana godišnje od strane ova dva saveza.

Da li bez ulaska privatnog kapitala u izgradnju stadiona možemo da kažemo da imamo budućnost kao fudbalska zemlja? Može li se ovaj pozitivan momenat iskoristiti u tom smeru?

– Prava poruka je data od čelnika UEFA i FIFA. Bez novih investicija i ozbiljne privatizacije klackaćemo se i vrteti u krug. Želimo da na stadion ljudi dolaze da gledaju fudbal i da im to bude deo standarda – završio je Karadžić.

INTEGRALNI INTERVJU SA TOMISLAVOM  KARADŽIĆEM, PREDSEDNIKOM FSS,

BIĆE EMITOVAN U TV SPECIJALU DANAS KONFERENS CENTRA „DOĐITE NA STADION“

U PETAK, 20. MAJA U 21.00 NA SOS KANALU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari