Fudbaleri Crvene zvezde pokušaće prvi ove sezone trijumfalno da napuste Novi Pazar, pošto u gradu na Jošanici niko nije uspeo da zabeleži pobedu. Pazarci su osam protivnika ispratili sa punim koferom, dok su plen podelili samo sa Napretkom, Partizanom i Jagodinom.

Crveno-belima, međutim, samo tri nova boda garantuju mirniji finiš prvenstva, jer komšije sa crno-bele strane Topčiderskog brda sa nestrpljenjem iščekuju njihov kiks. Svoju računicu će pred verovatno 6.000 vatrenih navijača imati i domaćin, jer ne želi već sada da odustane od takmičenja na međunarodnoj sceni sledeće sezone.

Partizan će protiv Jagodine igrati za očuvanje šampionskih ambicija, mada aktuelni finalista i branilac trofeja u Kupu Srbije neće sa belom zastavom istrčati na travu stadiona u Humskoj. Crno-beli su već ostali „kraći“ za četiri boda ovog proleća, a svaka nova rasprodaja mogla bi da označi i definitivno preseljenje šampionskog pehara u Ljutice Bogdana. Jagodinci su na početku proleća poraženi dva puta u nizu, a zatim su dodali još deset bodova na svoj konto, što ih je u potpunosti vratilo u trku za trećim mestom.

Premijerni meč ove runde biće odigran u Subotici, gde domaći Spartak neće imati puno izbora protiv Voždovca, jer samo pobeda nakon deset neuspešnih pokušaja može vratiti mir u svlačionicu „golubova“. Grčevite borbe za opstanak vodiće se od 16.00 na Banjici i u Kragujevcu. Rad će pokušati da doda trijumf nad Javorom na dve pobede u nizu, dok će Radnički 1923 i OFK Beograd učiniti sve da novim bodovima koliko-toliko obezbede mirniji finiš sezone. Čukarički će protiv Donjeg Srema imati zadatak da sačuva treće mesto, mada ekipa iz Pećinaca mora da igra na sve ili ništa, jer je na samo dva boda od ugroženih ekipa. Sloboda Point će protiv Vojvodine pred svojim navijačima pokušati da ispravi greške iz prethodnih rundi, dok će Radnički u Nišu nastojati da zadrži mesto u gornjem delu tabele. Ipak, sa digitronom stiže i Napredak, kojem će prema rečima trenera Nenada Lalatovića još tri boda biti dovoljna da obezbede nastup u eliti i sledeće sezone. Sigurno je da će te bodove tražiti i na Čairu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari