Anonimni navijač Mančester junajteda napisao je pismo Portugalcu Kristijanu Ronaldu, u kojem ga moli da se vrati na Old Traford. Emotivno pismo obišlo je svet, a nema sumnje da je navijač bio inspirisan i ne tako sjajnim rezultatima Junajteda ove sezone s obzirom na to da tim novog trenera Dejvida Mojesa, koji je zamenio ser Aleksa Fergusona, neće biti u prilici da se bori za trofeje i odbrani titulu u Premijer ligi gde je trenutno sedmi na tabeli, a treba da odigra još samo pet utakmica.


– Dragi Roni, pišem ti ovo pismo kako bi znao šta osećam prema tebi. Nijedan drugi sportista mi nije toliko važan kao ti. Jedino je moja ljubav prema ser Aleksu Fergusonu veća. Osvojio si potpuno zasluženo „Zlatnu loptu“, nakon što si dugo bio u senci Lionela Mesija. Za nas nema boljeg od tebe. Otkako si otišao, nestala je magija sa Old Traforda. Mi, navijači Junajteda, uvek smo voleli taj osećaj zavisti koji su navijači drugih klubova pokazivali, jer si ti bio naš. Kada sam prvi put čuo da Real nudi 80 miliona funti, znao sam da ćemo morati da te pustimo. Kada je ponuda prihvaćena pomislio sam da si plaćenik. Napušta klub koji ga je načinio tim što jeste? Uskoro si dokazao da grešim. Kad god se setim osmine finala protiv Reala prošle sezone, osećam nelagodu. Podigao si ruke u znak izvinjenja posle postignutog gola, bez ikakvog izraza na licu. Nisam znao šta da osećam – deo je pisma upućenog Ronaldu, koji je prešao u madridski klub 2009. godine i od tada postigao više golova nego što je zabeležio nastupa.

– Nadam se da ćeš se jednog dana, ipak, vratiti u klub koji te je stvorio, koji je bio uz tebe u najtežim vremenima, u klub čiji navijači i danas skandiraju tvoje ime, iako je klub za koji igraš stotinama kilometara daleko. Čak i ako se nikad ne vratiš, ja te neću mrzeti. Živim u nadi da ću jednog dana u svim medijima slušati i čitati vest: „Senzacionalni povratak Ronalda u Mančester junajted“ – navodi navijač u podugačkom pismu za koje su mnogi navijači Junajteda rekli da im je izazvalo lavinu emocija.

Navijači Reala su prizemni

– Pre nego što si dobio „Zlatnu loptu“, 80.000 ljudi je na stadionu Santjago Bernabeu nosilo maske sa tvojim likom u želji da dobiješ tu nagradu. A onda su te ti isti navijači kritikovali i napadali zato što nisi hteo da dodaš loptu saigraču u meču protiv Rajo Valjekana. Kako neko može da bude tako prizeman kao navijači Reala? Da li ih je toliko teško zadovoljiti, kao i njihovog predsednika Florentina Pereza, koji dovodi i prodaje igrače i trenere gotovo kao iz zabave? To se nikada ne bi dogodilo na Old Trafordu. Ne bi se dogodilo čak ni u tvojim košmarima – osvrnuo se i na ovaj detalj anonimni navijač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari