Gde su četiri pobede tu je i peta, geslo je s kojim Partizanov trener Marko Nikolić i ekipa aktuelnog šampiona dočekuju nedeljni gradski derbi s OFK Beogradom. Šesnaest vezanih prvenstvenih i Kup trijumfa gostiju u duelima s „romantičarima“, domaćinova serija od osam utakmica bez pobede u borbi za opstanak, ogroman bodovni jaz između iskusnog sastava crno-belih i mladog tima plavo-belih ne ostavljaju dilemu oko favorita u ovih 90 minuta, u kojima braniocu titule pašu samo tri boda u jurnjavi s vodećom Crvenom zvezdom.


– Očekuje nas još jedno finale. Ne obaziremo se na položaj OFK Beograda na tabeli. Imaju mnogo talentovnaih i, ako im se ostavi prostor, nezgodnih igrača, čiji kvalitet nije ispraćen odgovarajućim rezultatima. Bolji su nego što to pokazuje njihov plasman, ali Partizan je još bolji i motivisaniji. Jedva čekamo da utakmica počne, znamo recept za pobedu i kako ćemo opet obradovati naše navijače – samouveren je šef stručnog štaba kluba iz Humske, uz poziv „grobarima“ da svojim masovnim prisustvom i ovog vikenda isprate kapitena Sašu Ilića i ostale.

– Neka naši navijači učine da se na Karaburmi osećamo kao kod kuće, a mi ćemo im se odužiti kvalitetnim fudbalom i novim slavljem. Zajedno smo najjači. Odnos datih i primljenih golova, broj šansi po utakmici i agresivan presing na rivale savršeno ilustruju snagu i formu ovog tima, ali me raduje što imamo još prostora za napredak. „Grobari“ će tek da uživaju.

Od početka fudbalskog proleća crno-beli se svako malo ljute na sudije, koji maltene posle svakog kola idu na „hlađenje“ zbog grešaka na njihovu štetu, a ove sedmice je to Partizanovo nezadovoljstvo kulminiralo u vidu zvaničnih optužbi uprave šestostrukog uzastopnog prvaka da im se svesno podmeću klipovi u borbi za novi šampionski pehar.

– Klub je saopštenejm stao iza tima i stručnog štaba, a ko od sudija ne može da se nosi s takvim i sličnim reakcijama taj ne bi trebalo da se bavi tim poslom. Ne pravimo pritisak, već samo reagujemo na očigledne stvari. Od sudije meča sa OFK Beogradom, Milorada Mažića, očekujem da opravda epitet najboljeg srpskog arbitra.

Za razliku od kolege Zlatka Krmpotića, koji može da računa na neke oporavljene a važne prvotimce, Nikolić u protokol meča ne može da upiše štopera Branislava Trajkovića, vezistu Nikolu Ninkovića i napadača Danka Lazovića, zbog kraćih ili dužih suspenzija zbog žutih i crvenih kartona.

– Planić i Čavrić nisu više roviti. Prvi im dosta znači u odbrani, a Čavrić je veoma zanimljiv vezista. Ne bih zaboravio ni Pavlovića i njegov šut uz daljine. S njima će OFK Beograd biti konkurentniji. Izraženi voljni momenat se podrazumeva, jer ga imaju svi naši protivnici. Jedva čekam da i mi budemo kompletni. Do tada će bodove osvajati neki drugi igrači. Želimo da odbranimo titulu više nego išta. Svi u klubu živimo za nju i spremni smo da podnesemo svaku žrtvu na tom putu – tvrdi trener crno-belih, ubeđen da će večiti rival iz Ljutice Bogdana u subotu savladati Voždovac i pobeći im na “plus četiri”, a njegovi izabranici 24 sati kasnije razliku smanjiti na sadašnjih „minus jedan“.

Lukač: Odgovara nam njihov stil

Golman crno-belih Milan Lukač je jesenji duel s “romantičarima”, zbog povrede, posmatrao sa atletske staze stadiona u Humskoj, a u nedelju će prvi put izaći “na “crtu” bivšem klubu.

– Lepe uspomene s Karaburme nemaju veze s mojim sadašnjim ambicijama. Bilo bi mi drago da se moj bivši klub u mečevima koji dolaze izvuče iz zone ispadanja , ali više od toga želim titulu s Partizanom. Bez obzira na njegovu mladost, rival se sigurno neće braniti, kao što nikada nije činio u ovim duelima, a to savršeno odgovara našem ofanzivnom fudbalu. Lakše izlazimo na kraj s onima što biraju nadigravanje umesto “bunkera”. Sve osim mog tima bilo bi veliko iznenađenje i još veći neuspeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari