/// Veciti derbi, u 148. prvenstvenom izdanju, biće odigran s početkom u 18 časova na Marakani, prvi put otkako naš najveći stadion nosi ime po Zvezdinoj prvoj „zvezdi“ Rajku Mitiću. Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek privlače veliku pažnju i van granica Srbije, pa će i ovoga puta biti mnogo gostiju iz inostranstva, pogotovo predstavnika poznatih evropskih klubova. Domaćin zaostaje pet bodova za glavnim rivalom, i samo u slučaju pobede ostaje u trci za odbranu titule.

– Derbi je praznik fudbala u Srbiji, jer se sastaju dva najbolja tima. Očekujem veliku podršku naših navijača, ali moramo da igramo mirne glave, da ne srljamo odmah od početka. Za nas je jedino pobeda pozitivan rezultat. Smatramo da imamo najbolji tim na domaćoj i da ćemo to pokazati trijumfom u derbiju – optimista je šef stručnog štaba Crvene zvezde Nenad Lalatović.

Reprezentativni golman crveno-belih, Predrag Rajković debitovaće u derbiju kao kapiten tima.

– Ovo mi je prvi derbi na Marakani i velika je čast što ću nositi kapitensku traku. Verujem da ćemo osvojiti tri boda i uopšte ne strahujemo od komšija, a ja pogotovo ne od slobodnih udaraca Drinčića – rekao je Rajković.

Za razliku od Rajkovića, ofanzivni vezista Darko Lazović će odigrati poslednji večiti derbi, pošto se od leta seli u italijansku Đenovu.

– Jedva čekamo da počne derbi. Partizan ima prednost od pet bodova, ali i mi imamo jake adute pred našim navijačima. Naravno, verujem da možemo da pobedimo – poručio je Lazović.

ladi trener Lalatović je izjavio da je Partizan i dalje jak, da ima veliki broj reprezentativaca, kao i iskustvo, podsetivši da samo Saša Ilić ima skoro isto derbija kao ceo Zvezdin tim zajedno.

– Nemam nikakvih kadrovskih problema i već imam iskristalisan sastav za derbi. Dilema nema i nadam se da ćemo u subotu uveče slaviti zajedno s našim vernim navijačima – zaključio je Lalatović.

Iz Crvene zvezde su apelovali na sve gledaoce da ranije dođu na stadion, a kapije Marakane će biti otvorene četiri sata pre početka derbija. Deca mlađa od 16 godina na stadion će moći da uđu samo u pratnji roditelja.



 

Dolazi i Šekularac

Kolika je mobilnost na Marakani pred derbi, vidi se i po tome što će u svečanoj loži biti i Zvezdina druga „zvezda“ Dragoslav Šekularac, uprkos zdravstvenim problemima. Naravno, uz crveno-bele će biti i naš najbolji fudbaler svih vremena Dragan Džajić, Zvezdina četvrta „zvezda“ Vladimir Petrović Pižon, kao i drugi mnogobrojni asovi našeg najtrofejnijeg kluba. Inače, legendarni Šeki je ubeđen u pobedu Zvezde, au svom stilu je poslao poruku da je na kladionici već odigrao „keca“. 

 

Podrška Lalatoviću od kuma Vidića



Nenad Lalatović je rekao da je uoči derbija oko sat vremena razgovarao telefonom sa kumom i nekadašnjim saigračem u Crvenoj zvezdi Nemanjom Vidićem, prvotimcem milanskog Intera.

– Pružili smo jedan drugom podršku, poželevši da Zvezda pobedi Partizan, a Inter Romu u Seriji A – kazao je Lalatović.



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari