U iščekivanju konačnog protivnika u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kazanju, jer su Sjedinjene Američke Države morale u razigravanje sa, slabijim ali nadolazećim Brazilom, najbolji srpski vaterpolisti vikend su potrošili na uobičajen miks regeneracije od prošlih mečeva i dodatno uigravanje za sutrašnji početak nokaut faze takmičenja.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Ko god im bude u prelomnom susretu svakog velikog takmičenja „plavi delfini“ su spremni za borbu, a kapiten iskusni i trofejni kapiten Živko Gocić analizira potencijalne prepreke.

– Amerikanci su nesrećno izgubili u Svetskoj ligi na peterce od Brazila, ali su im se zato revanširali na njima najvažnijim Panameričkim igrama, gde su, kao mi u Svetskoj ligi, izborili olimpijsku vizu. Oseća se trenerski rad Dejana Udovičića u njihovoj igri. Značajno ju je podigao na tehničko-taktičkom planu. Odlično nas poznaje, što se videlo i po njihove četiri pobede u našim pripremnim mečevima. Ako prođu Brazil, nemaju šta da izgube u duelu sa Srbijom.

Ni Brazil nije više lako pobediv rival kao nekada. Domaćin Olimpijskih igara sledećeg leta ostavio je lep utisak na šampionatu u Rusiji.

– Dobijamo novu kvalitetnu reprezentaciju u svetu vaterpola, od koje očekujem da naredne godine bude još nezgodnija. Generalno gledano, ovaj turnir pokazao je veliki napredak nekih zemalja poput Grčke, Australije, Amerike i Brazila. Samo nam nedostaje Španija pa da sav kvalitet budu na jednom mestu. Očekujem da će u četvrtfinalu biti zaista najboljih osam reprezentacija.

Italija se posle poraza od SAD izvukla pobedom nad Kanadom i otišla u Top 8, gde se očekuju i selekcije Crne Gore i Australije (igrale sinoć, kao i Amerikanci).

– To je dobro za vaterpolo, ali nije dobro za nas jer se povećava konkurencija. Sa Australijom nismo u početku iskoristili priliku da se rezultatski odlepimo, a onda smo morali da se vadimo kod 6:8. Kada zaigramo kako umemo, onda problema nema. Kalkulacijama, naravno, nije bilo mesta. Srpski vaterpolisti nikada ne biraju rivale i uvek igraju najbolje što mogu – tvrdi Gocić, uz opasku da njegov tim može više od prikazanog u tri trijumfa u takmičenju po grupama.

– Jasno je da imamo još rezervi i zato verujem u naša bolja izdanja. Jesmo ispunili cilj vađenjem olimpijske „vize“, ali želimo da i sada uradimo što je moguće više. Tako smo navikli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari