Sve bliže odbrani trona: Galatasaraj nadmašio sopstveni rekord turske lige po broju uzastopnih pobeda 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Galatasaraj je načinio još jedan korak ka odbrani titule šampiona u turskom fudbalskom prvenstvu.

U prvoj utakmici 34. kola je savladao Adanu u gostima s 3:0 golovima Marokanca Hakima Ziješa u 53. minutu, nemačkog igrača domaćeg porekla Kerema Demirbaja u 64. i argentinskog asa Maura Ikardija u smiraj meča.

To je velikanu iz evropskog dela Istanbula 15. pobeda uzastopce, pa je nadmašio sopstveni rekord lige, budući da ih je u prošloj sezoni nanizao 14.

U vođstvu ima 93 boda, sedam više od svog gradskog rivala Fenerbahčea, koji mu je prvi pratilac, a u subotu na svom terenu igra derbi protiv Bešiktaša.

Ikardi je s 21 golom izbio na prvo mesto liste strelaca. Bosanski napadač Edin Džeko, golgeter Fenera, dao je 20.

U turskom fudbalu se tri boda za pobedu dodeljuju od sezone 1987/88.

Galatasaraj je s 93 boda (30 pobeda, tri remija, jedan poraz) nadmašio svoj najbolji učinak ikada.

Upravo u sezoni 1987/88, kada su mu šampionsku krunu doneli trener Mustafa Denizli, golman Zoran Simović, igrači Dževad Prekazi i Mirsad Kovačević i najbolji golgeter Tanžu Čolak, skupio je 90 bodova, ali u celom prvenstvu od 38 kola.

Fenerbahče je dogodine pod vođstvom Branka Stankovića osvojio titulu s 93 boda u 36 kola, pa će Galatasaraj sasvim sigurno biti najuspešniji i po tom merilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari