Kiša drugi dan zaredom zaustavlja Novaka 1Foto: FoNet AP

Dva puta je Novak Đoković izlazio na teren da odigra meč sa Robertom Bautistom Agutom za prolaz u četvrtfinale, i dva puta je morao da napušta Filip Šatrije zbog kiše. Dvojica tenisera stigla su da odigraju dva seta i uđu u treći a rezultat pre prekida bio je 1:1 u setovima, i 4:1 u gemovima u trećem setu, pa će se duel dvojice tenisera nastaviti sutra.

Odmah na početku meča srpski teniser je stigao do brejka, ali je onda usledio niz grešaka koje su dozvolile Špancu da dođe 4:2, a potom i do vođstva. Nakon malo više od pola sata igre pred skoro praznim tribinama, teniseri su napustili teren zbog kiše. Meč je nastavljen posle dva i po sata, a pauza je izgeda prijala srpskom teniseri koji uspeva da izjednači ali ne bez problema. Pošto je uzeo prvi gem imao je priliku da napravi brejk i poveća vođstvo, ali je ispustio tri brejk lopte, te Španac izjednačava. I narednu priliku za brejk Đoković je propustio i to u zicer situacijima. Do oduzimanja servisa protivniku konačno je stigao u šestom gemu nakon čega sledi paljba brejkova sa obe strane mreže u kojoj Đoković uspeva da sačuva prednost i uvede meč u egal. Treći set je počeo novom izgubljenom šansom za brejk, što je Đoković nadoknadio u četvrtom gemu a potom i potvrdio za vođstvo od 4:1 pre nego što su organizatori odlučili da meč mora ponovo da se prekine. Neizvesnost oko nastavka duela trajala je naredna tri sata da bi na kraju bilo saopšteno da više neće biti tenisa u Parizu u utorak.

Vremenske prilike, koje se po prognozi vremena, neće popraviti narednih dana ozbiljno ugrožavaju ceo turnir jer će teniseri morati da igraju mečeve bez odmora. Direktor Rolan Garosa Gi Forže rekao je ranije tokom jučerašnjeg dana da, ukoliko bude neophodno, igrači će igrati i tri meča uzastopno kako bi se turnir priveo kraju. Forže je takođe pomenuo i mogućnost da se finale, koje bi trebalo da se igra u nedelju, odloži.

– Ne možemo ovako u godinama koje slede, iskreno se nadam da će krov biti spreman do 2020. jer je neophodan. Nadam se i da ćemo dobiti organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine – što bi svakako ubrzalo proces modernizacije, a tu ne mislim samo na kompleks u Bulonjskoj šumi, već i na ostale projekte širom Francuske – rekao je Forže.

Do sada su poznata dva četvrfinalna para koja bi trebalo da budu na programu u sredu -Endi Mari igra protiv Rišara Gaske, dok se Albert Ramos-Vinolas sreće sa Stanom Vavrinkom. Na drugoj strani, mečevi između Gofana i Gulbisa, Berdiha i Ferera, Granoljersa i Tima takođe su odloženi zbog kiše. Među teniserkama najveće iznenađenje juče su bili su porazi druge i šeste nositeljke na Rolan Garosu – Agnješke Radvanjske i Simone Halep. Halepovu je u četvrtom kolu eliminisala Sem Stosur sa 7:6 (7-0), 6:3, dok je Radvanjska izgubila od Cvetane Pironkove, rezultatom 2:6, 6:3, 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari