Prvi put nakon ubistva Marka Ivkovića novembra prošle godine, košarkaši Crvene zvezde odigraće meč u Istanbulu. Crveno-bele večeras očekuje meč 10. kola Top 16 faze protiv Galatasaraja (19.00) u dosta specifičnim okolnostima, s obzirom da nijedan tim neće imati imperativ pobede, jer su sa po dve pobede iz prethodnih devet utakmica izgubili šanse za prolaz dalje. Nakon odlično organizovane utakmice u Beogradu, kada je Galata gostovala u prvom delu Top 16 faze, istanbulski velikan trebalo bi da se ugleda na crveno-bele, ali i prestonicu Srbije i da večeras takođe na perfektan način ugosti košarkaše Crvene zvezde.

Uprkos tome što su u Kombank areni sećanja na Marka Ivkovića bila jaka, Galati je u prvom meču omogućeno da na parketu pokaže veći kvalitet i da kao pobednik, potpuno bezbedno, napusti halu i Srbiju. Nešto slično večeras očekuju i izabranici Dejana Radonjića. Olakšavajuća okolnost je ta što su obe ekipe praktično izgubile šanse za prolaz u četvrtfinale, tako da bi napetost trebalo da bude manja.

            –  Država Srbija, grad Beograd i Crvena zvezda odradili su odličan posao u organizaciji prvog meča u Top 16 fazi, sve je proteklo u sportskoj atmosferi. Ne razmišljamo na drugačiji način, akcenat je na sportskom delu, a ostalo nas ne dotiče. Verujem da će njihov odgovor da bude identičan i to očekujem – poručio je Dejan Radonjić.

            Ubistvo Marka Ivkovića na poslednjem gostovanju Zvezde ekipi Galatasaraja sigurno će i večeras „proganjati“ crveno-bele. Događaj koji je zaprepastio čitavu košarkašku Evropu biće deo sportskog motiva Luke Mitrovića i saigrača da u ovosezonskom četvrtom susretu sa Galatom poravnaju skor na 2:2 u pobedama.

            – Taj nemili događaj kod nas je proizveo težak osećaj i imamo puno razloga da budemo motivisani. Imaćemo ogroman motiv, ali da li će to biti dovoljno da pobedimo Galatasaraj, videćemo. Očekujem paklen ambijent, koji će biti adut domaćina, ali to je dobra prilika da iskusimo i takvu situaciju i pokažemo da možemo da pobedimo – iskren je trener Zvezde.

            Galatasaraj je u velikim finansijskim problemima, zbog čega je i Karlos Arojo poslednji u nizu napustio klub, iako je Ergin Ataman bio spreman da  „žrtvuje“ većinu igrača samo da bi prema njemu i Zoranu Ercegu bila podmirena finansijska dugovanja. Uprkos tome, u rotaciji sa šest igrača i bez suspendovanog Atamana Galata je u poslednjem kolu turskog šampionata savladala Fenerbahče, što najbolje ilustruje da pri izrazitom voljnom momentu ekipa naših Ercega i Micova može da savlada na papiru unapred proglašene favorite.

            – Sledi nam novi duel protiv Galatasaraja, četvrti ove sezone. Iako Galatasaraj ima određenih problema, pokazali su da zaista mogu da odigraju odlično. Najbolji dokaz za to je upravo njihova poslednja utakmica koji su na vrhunskom nivou odigrali protiv favorizovanog Fenerbahčea. Odigrali smo već tri međusobna duela ove sezone. Znamo šta igraju, kakav stil preferiraju, a sigurno je da su i oni nas dobro upoznali. Mi ćemo u svakom slučaju pokušati da nametnemo jak ritam. Želja nam je da agresivnom odbranom i dobrim trčanjem uvedemo utakmicu u takav tok koji im neće odgovarati zbog skraćene rotacije u ekipi – poručio je Luka Mitrović, kapiten Zvezde.



 

           

Boban i Vilijams u pogonu

           

Boban Marjanović i Markus Vilijams, okosnica ekipe sa Malog Kalemegdana, biće u timu za večerašnji susret, iako su obojica imali određenih zdravstvenih problema. Branko Lazić nije otputovao sa ekipom zbog povrede koja ga muči izvesno vreme, a o njegovom povratku u tim znaće se nešto preciznije u petak kada se ekipa vrati iz Istanbula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari