Tri pobede iz tri meča na startu Svetskog prvenstva u Italiji ostvarile su odbojkašice Srbije, a i pored povremenih oscilacija, pre svega protiv Bugarske, selektor Zoran Terzić zadovoljan je prikazanim. Srpkinje će se sastati u subotu od 17.00 sa Kanadom, a dan kasnije odigraće poslednji meč prve faze sa Brazilom od 20.00 koji će po svemu sudeći odlučivati o prvom mestu u grupi.


– Jasno je da smo favoriti protiv Kanade, ali ipak to je ekipa dosta ozbiljnija od Kameruna. Uložićemo sigurno više truda, a ono pravo nas čeka u nedelju protiv Brazila i tada je potrebno da budemo na najvišem mogućem nivou jer će taj meč odlučivati dosta toga – jasan je selektor Zoran Terzić.

Srbija je trenutno druga u grupi sa osam bodova, Brazil je ispred sa devet, a Jovanu Brakočević raduje što će posle duže vremena sa Brazilkama igrati meč koji odlučuje o nečemu.

– Sjajno smo startovale na ovom prvenstvu. Pre polaska u Trst nismo očekivale tri relativno ubedljive pobede na startu. Odavno nismo igrale sa Brazilkima meč koji o nečemu odlučuje i nadam se da možemo da ih iznenadimo – jasna je Brakočevićeva.

U drugu fazu gde će se formirati dve nove grupe plasiraće se četiri najbolje ekipe od šest, a Srbija se ukrštasa grupom C gde su plasman dalje za sada obedzbedile Rusija, Sjedinjene Američke Države i Holandija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari