Španović startuje u Šangaju 1Foto: Starsport

Srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović startuje danas u Dijamantskoj ligi na mitingu u Šangaju. Na prvom mitingu Lige u Dohi nije bio na programu ženski skok u dalj pa će Španovićevoj ovo biti prvo jako takmičenje posle osvajanja srebra na Svetskom prvenstvu u dvorani.

U Šangaju startuju i nova pravila takmičenja kao i primena novog bodovnog sistema pravila. Kad je skok u dalj u pitanju, atletičarke će imati pravo nastupa samo u tri serije, posle čega će takmičenje nastaviti samo četiri najbolje plasirane. Prvo mesto donosiće 10 bodova, drugo šest, treće četiri, četvrto tri, dva boda će donositi peta pozicija, a šesta jedan bod.

Goran Obradović, trener Ivane Španović smatra da promene nisu podjednako dobro osmišljene i da će se različito reflektovati na kvalitet takmičenja.

„Smanjenje broja takmičara koji imaju pravo nastupa posle treće serije jednostavno ne ide u prilog razvoja sporta, to je vrlo radikalan potez, i lično sam protiv toga. Kada su u pitanju izmene u bodovnom sistemu, to smatram daleko pozitivnijom promenom jer se sportistima daje više mogućnosti i raste neizvesnost oko krajnjeg poretka. Na ovaj način više atletičarki će imati priliku da se nađe u trci za sveukupnog pobednika“, smatra Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari