Srpski teniser Novak Đoković igra danas polufinalni duel na Otvorenom prvenstvu Engleske protiv Čeha Tomaša Berdiha. Đoković je ubedljivom pobedom u prethodnoj rundi protiv Jen Hsun Lua sa Kineskog Tajpeha potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, ali ga sada očekuje mnogo teži zadatak. Berdih je u četvrtfinalu savladao prvog nosioca Rodžera Federera posle čega mu je poraslo samopouzdanje tako da će učiniti sve da se prvi put u karijeri plasira u finale jednog od grend slemova.

 Novak nikada nije igrao u finalu Vimbldona, a da bi to učinio ovoga puta moraće da preuzme inicijativu i spreči Čeha da demonstrira sjajan forhend. Ukoliko često „izvlači“ Berdiha na mrežu, veća je verovatnoća da će se u završnom meču suprotstaviti boljem iz duela između Španca Rafaela Nadala i domaćeg tenisera Endija Mareja.

U ženskom finalu sutra će se sastati Amerikanka Serena Vilijams i Ruskinja Vera Zvonareva. Vilijamsovoj je to šesto finale na londonskoj travi u kojem će se boriti za četvrti trofej najprestižnijeg teniskog turnira i svoj 13. gren slem.

Polufinale

Raspored muškarci

N. Đoković – T. Berdih

R. Nadal – E. Marej

Rezultati žene

V. Zvonareva – C. Pironkova 2:1

S. Vilijams – P. Kvitova 2:0

Novak od ponedeljka ispred Federera

Bez obzira na rezultate polufinalnih duela u Londonu, Novak Đoković će od ponedeljka biti drugi igrač na ATP listi. Posle eliminacije Rodžera Federera u četvrtfinalu, Švajcarac će pasti na treće mesto, a Đoković će prvi put u karijeri biti plasiran ispred njega. Na vodećoj poziciji ostaće Rafael Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari