Ekspresno je Novak Đoković savladao Italijana Andreasa Sepija u četvrtfinalu turnira u Dubaiju sa 2:0 (6:0, 6:3) i zakazao polufinalni meč sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom, koji će se održati danas od 20.00 po srednjeevropskom vremenu.

Argentinac je u četvrtfinalu bio bolji od Nemca Daniela Brandsa takođe ne izgubivši set, a trenutno sedmi teniser sveta biće svakako nezgodniji protivnik srpskom predstavniku na putu do finala i četvrte titule u Dubaiju. Dvojica tenisera sastajala su se do sada devet puta, u sedam navrata trijumfovao je Đoković, Del Potro je poslednji put slavio na Olimpijskim igrama u Londonu, a zadnji meč odigrali su na završnom Masters turniru takođe u prestonici Velike Britanije.

Đoković je plasmanom u polufinale odbranio bodove od prošle godine, jer ga je u toj fazi takmičenja 2012. savladao Endi Marej, dok je u periodu od 2009. do 2011. osvajao trofeje na prestižnom turniru. Del Potro je u Dubaiju nastupao samo prošle godine, gde je zaustavljen na korak od finala. U drugom polufinalu sastaće se Rodžer Federer i Tomaš Berdih od 22.00.

Turnir u Dubaiju je iz kategorije ATP 500 i igra se za nagradni fond od 1.785.500 dolara.

I Zimonjić danas na terenu

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić i njegov partner, Šveđanin Robert Lindšted, odigraće danas od 17.30 po srednjeevropskom vremenu polufinalni meč turnira u Dubaiju protiv izraelsko-ruske kombinacije u sastavu Džonatan Erlih/Mihail Južnji. U drugom polufinalu Maheš Bupati i Majkl Ljodra igraće protiv Rohana Bopane i Rajeva Rama. Zimonjić i Lindšted su u Dubaiju treći nosioci, a prvu zajedničku titulu osvojili su pre skoro dve nedelje u Roterdamu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari