Rodžer Federer u avgustu puni 34 godine, a na početku sezone ispisao je istoriju po ko zna koji put. Pobedom nad Milošem Raonićem u finalu turnira u Birzbejnu sa 2:1 (6:4, 6:7, 6:4) Švajcarac je upisao jubilarnu 1000. pobedu u karijeri.


Ovo je poseban trenutak, u to nema sumnje. Igrao sam mnogo tenisa u prethodnim godinama, tako da to što sam došao do 1.000. pobede mi stvarno mnogo znači. Nikada neću zaboraviti ovaj meč. Hiljadu pobeda znači mnogo, to je stvarno veliki broj. Navijači su imali veliki uticaj na današnji susret, veoma je lepo što sam pobedio pred ispunjenim stadionom. Sledi Australijan open, a da mislim da ne mogu da osvojim titulu vratio bih se kući – rekao je drugi teniser sveta posle novog rekorda.

Švajcarac je postao treći teniser u istoriji „Open ere“ koji je zabeležio više od hiljadu pobeda. Džimi Konors je nedostižan sa 1.253, dok je Ivan Lendl drugi sa 1.071. Federeru je ovo 83. trofej u karijeri, a pripalo mu je 80.000 dolara i 250 poena za ATP listu.

Troicki na korak od Sidneja, Jovanovski u Hobartu

Viktor Troicki plasirao se u poslednje kolo kvalifikacija za ATP turnir u Sidneju pobedom nad Nikolasom Harijem iz Čilea – 4:6, 6:1, 6:4. U borbi za plasman u glavni žreb boriće se danas sa Italijanom Stefanom Tavaljom. Bojana Jovanovski će u prvom kolu glavnog žreba u Hobartu igrati protiv Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni, 60. igračice sveta, dok je srpska teniserka trenutno 56.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari