Trenutno najbolja teniserka Srbije Jelena Janković, poražena je u četvrtfinalu turnira u Čarlstonu od 20. igračice na WTA listi, Kanađanke Eženi Bušar, sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:3). Druga nositeljka ovog turnira će zbog poraza izgubiti bodove na WTA listi jer je prošle godine stigla do finala.


U prvom setu obe teniserke su bile nestabilne pri svojim servisima, ali je jedan više protivnici oduzela 20-godišnja Kanađanka. Druga deonica bila je nešto mirnija do sedmog gema kada je Bušar povela sa 4:3 i imala servis i kada se činilo da će meč privesti kraju Jelena je dva puta uzastopno bila uspešna na servis protivnice i izjednačila na 1:1. Ispostavilo se da je presudni trenutak bio peti gem završnog seta kada je Jelena odigrala loše, a Bušar iskoristila drugu brejk šansu i privela meč kraju. U polufinalu mlada Kanađanka sastaće se sa boljom iz duela Lusi Safarova (Češka) – Andrea Petković (Nemačka).

Na terenu Ana i Jovana

U okviru četvrtfinala turnira u Montereju na teren su izašle dve srpske predstavnice, Ana Ivanović i Jovana Jakšić. Druga nositeljka meksičkog turnira sastala se u noći između petka i subote sa šestom, Magdalenom Ribarikovom iz Slovačke, dok je Jakšićeva posle najvećeg uspeha u karijeri na WTA turnirima pokušala da napravi još veći protiv anonimne Amerikanke Julije Boserup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari