Prvi nosilac Mastersa u Monte Karlu, Novak Đoković, uspeo je da posle neizvesne borbe savlada Mihaila Južnjeg sa 2:1 (4:6, 6:1, 6:4) i plasira se u treće kolo prestižnog turnira. Ovo je bio prvi nastup najboljeg tenisera sveta posle povrede koju je zadobio nedavno tokom meča Dejvis kupa i bilo je za očekivati da ruski teniser pruži veći otpor Novaku nego što bi to inače bio slučaj. U narednom kolu srpski teniser sastaće se sa boljim iz jučerašnjeg duela koji su odigrali Ernets Gulbis (Letonija) i Huan Monako (Argentina).


U prvom setu Đoković je bio neprepoznatljiv na terenu i bilo je jasno da se još uvek nije u potpunosti oporavio od povrede zadobijene na meču sa Semom Kverijem u okviru četvrtfinala Dejvis kupa. Nepovoljne okolnosti po srpskog tenisera znao je da iskoristi njegov iskusni protivnik, dva servis gema za redom oduzeo je favorizovanom Đokoviću i bez muke stigao do 5:1 u prvom setu. Novak se tada „probudio“ osvojio tri vezana gema, ali ruski teniser ipak nije dozvolio da prokocka veliku prednost i poveo je sa 1:0 u setovima. Da se najbolji teniser sveta olako preda niko nije očekivao, a Đoković je u drugom setu i dokazao da će se boriti. Južni je počeo da posustaje već u drugom gemu, Novak nije iskoristio dve brejk lopte, ali već u naredna dva gema na servis protivnika bio je ubedljiv pa je ubrzo izjednačio rezultat i u treći set je ušao i sa fizičkom i sa psihološkom prednošću. U skladu sa tim nastavio je treći set, odmah napravio brejk ali je na sredini posustao i Južni je zahvaljujući i dobroj igri uspeo da izjednači na 3:3. Usledio je maratonski gem, Novak je propustio tri brejk lopte, ali u devetom gemu nije dozvolio sebi istu grešku, poveo je sa 5:4 i sigurnim servis gemom plasirao se u treće kolo.

Novak Đoković na turniru u Monte Karlu brani prošlogodišnje finale kada ga je u borbi za titulu porazio Rafael Nadal. Prethodno su od srpskih predstavnika sa takmičenja eliminisani Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Pobeda Nadala

I treći nosilac turnira Rafael Nadal trijumfovao je u drugom kolu Monte Karla, a Australijanca Marinka Matoševića savladao je bez većih problema sa 2:0 (6:1, 6:2). Za četvrtfinale Nadal će se boriti sa Nemcem Filipom Kolšrajberom, koji je kao 16. nosilac bio bolji od Španca Pabla Anduhara sa 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari